Osa 2. Uotisen uusi ihastus

Jorma Uotinen, 70 vuotta, on Fashion Finlandin bloggaaja. Suomen johtava dandy avaa blogissaan oven kotiinsa ja vaatekaappiinsa. Uotisen veistoksellinen tyyli on kiinnostanut kanssakulkijoita siinä määrin, että joskus ihmiset ovat hänen pukeutumistaan hämmästellessään kävelleet auton alle. Nyt hän esittelee vuosikymmenten aikana tekemänsä löydöt Fashion Finlandin lukijoille kuvaaja Esa Kapilan ainutlaatuisissa kuvissa.


”Belgialainen Dries van Noten on minulle uudempi tuttavuus, tämän vuosituhannen löytö. Nykyisin Pariisissa käydessäni menen heti ensimmäisenä aamuna hänen myymäläänsä, joka sijaitsee lähellä vakiohotelliani Saint Germanin alueella. Dries van Notenin myymälä Pariisissa on sisustettu niin kuin menisi kylään suunnittelijan kotiin.

Dries van Notenilla on tyylit ja materiaalit kohdillaan. Tämän housuhameen ostin, koska se liikkuu kauniisti, ja kesäasuna se on tosi hyvä myös kuumassa Pariisin kaupungissa. Kangaskin on riittävän painava, että se laskeutuu hyvin.

Eikä se ole sesonkivaate, vaan se käy myös talvella.

Liivi on jo vähän vanhempaa Dries van Notenia. Sen rintapielessä oleva brodeeraus ja vyötäröltä roikkuvat nyörit miellyttävät esteettistä silmääni. Se on ollut ylläni kesäpäivinä, lomamatkoilla ja esiintymislavoilla.

Lasit olen hankkinut Pariisista, samoin hatun. Sen on suunnitellut Vivienne Westwood, ja sen yhdistän asuun liivin nyörien värin takia. 

Jukka Duudsonilla ja Aira Samulinillakin on tällaiset hatut. Hattu on nimeltään Mountain Hat, ja se muistuttaa kanadalaisten vuoristopoliisien hattuja. Sen muoto on hauska ja siinä on vitsiä. Kyllä ihmiset aina reagoivat siihen. ´No nyt on kyllä herralla hattu´, monet sanovat.”

Kuvat Esa Kapila


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.