Aira Samulin, 93, on Fashion Finlandin bloggaaja. Hän kertoo blogissaan elämänsä tärkeimmistä vaatteista, joita hän on hankkinut eri vuosikymmenillä. Kun muodin kierrätyksen ja second hand-kaupan merkitys tulevaisuudessa kasvaa, Samulinin eilisen vaatteet edustavat samalla huomista.

”Tämä yläosa on hyvin erikoinen, mutta en muista koska tai milloin sen ostin. Nyt halusin laittaa tämän päälleni näiden kauniiden ja yliampuvien hihojen takia. Halusin pukea puseron ylleni myös siksi, että tällaiset hihat ovat taas muotia. Ja yritän aina pysyä muodissa mukana.

Käytännöllinen tämä ei todellakaan ole. Suuret hihat eivät mahdu takin sisään, ja pukeminen kestää nyöritysten takia pitkään.

Tämäntyyppisiä yläosia naiset ovat kuitenkin käyttäneet satoja vuosia. Sen sijaan minä olen käyttänyt tätä todella harvoin ja pusero on ollut kauan kaapissa.

Se kuitenkin mahtuu minulle yhä, sillä minulla on säilynyt samat mitat 80 vuotta – teinistä saakka. Minulla on painonhallinnassa apunani vaaka ja kokovartalopeili. Jos minulle tulee kilo lisää, pidän huolen, että se lähtee päivässä.”


Teksti Sami Sykkö
Kuva Johannes Iija

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.