Osa 4. Uotisen suomalainen harvinaisuus

Jorma Uotinen, 70 vuotta, on Fashion Finlandin bloggaaja. Suomen johtava dandy avaa blogissaan oven kotiinsa ja vaatekaappiinsa. Uotisen veistoksellinen tyyli on kiinnostanut kanssakulkijoita siinä määrin, että joskus ihmiset ovat hänen pukeutumistaan hämmästellessään kävelleet auton alle. Nyt hän esittelee vuosikymmenten aikana tekemänsä löydöt Fashion Finlandin lukijoille kuvaaja Esa Kapilan ainutlaatuisissa kuvissa.


”Innostuin tästä suomalaisesta Unni-malliston villatakista, kun näin samanlaisen Aira Samulinilla. Hänen villatakkinsa on harmaa, minä tilasin punaisen.

Olen käyttänyt tätä esimerkiksi pari vuotta sitten Pietarissa, jossa esitimme Kaari Martinin tekemän Anna Karenina -tanssiteoksen. Silloin oli kylmä talvi, ja rojalistisen punainen villatakki sopi Venäjän väreihin ja toi mieleeni tsaarin aikakauden.

Pidän tästä villatakista, kun se on paksu, lämmin ja siinä on riittävästi volyymiä. Se on komea, pehmeä ja suojeleva.

Tämä on oikeasti naisten villatakki, mutta en välitä siitä. Käytän hyvin harvoin suomalaisia vaatteita, koska täällä ei tehdä sellaisia, jotka eroavat selvästi valtavirrasta. Minulle tuotti ehdottomasti suurta iloa, kun löysin suomalaisen suunnittelijan omaperäisen vaatteen.”
Kuvat Esa Kapila

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.