Osa 3. Alkoholistin housut

Jorma Uotinen, 70 vuotta, on Fashion Finlandin bloggaaja. Suomen johtava dandy avaa blogissaan oven kotiinsa ja vaatekaappiinsa. Uotisen veistoksellinen tyyli on kiinnostanut kanssakulkijoita siinä määrin, että joskus ihmiset ovat hänen pukeutumistaan hämmästellessään kävelleet auton alle. Nyt hän esittelee vuosikymmenten aikana tekemänsä löydöt Fashion Finlandin lukijoille kuvaaja Esa Kapilan ainutlaatuisissa kuvissa.


”Toinen lempisuunnittelijoistani Yamamoton jälkeen on Vivienne Westwood. Minulla on ollut hänen vaatteitaan yli 30 vuotta.

Kun ostin ensimmäisen Westwoodin takkini Lontoosta, siinä liituraitaisessa ulkotakissa oli hiukan viktoriaaninen leikkaus ja kaksirivinen napitus. Myyjät haltioituivat näystä niin, että he kävivät hakemassa naapurikaupasta henkilökunnan katsomaan minua ja takkia.

Westwoodissa pidän hänen poikkeuksellisista väriyhdistelmistään ja kankaistaan, erityisesti hänen tartan-kuoseistaan.

Tämä puku on kolmiosainen, ja liivi on kiinni takissa. Tykkään liiveistä, koska ne ryhdittävät keskivartaloa. Ja tämä ruudutus on kiinnostava.

Westwood rikkoo vaatteiden perinteisiä muotoja, ja esimerkiksi hänen housuissaan on usein poikkeuksellisen leveät upslaakit. Yksissä housuissani on haarapussi, joka ulottuu melkein polviin.

Eräiden housujeni nimi on alkoholistin housut, koska niiden muodot ja napitukset ovat aivan viturallaan. Ihmiset tulevat usein huomauttamaan, että sepalukseni on auki, mutta se vain näyttää siltä.

Tapasin Westwoodin Pariisissa kulttuuri-ihmiset kongressissa 2010, ja se vain syvensi suhdettani hänen vaatteisiinsa.

Westwood on persoonana äärimmäisen kiehtova ja kiinnostava. Hän on väkivallan ja sodan vastustaja ja suuri ympäristöaktivisti. Kun hän poseerasi kerran lehdessä pillu paljaana, ajattelin, että kyllä hän on rohkea nainen.”Kuva Esa Kapila

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.