Osa 7. Uotinen antautuu vihollisvärille

Jorma Uotinen, 70 vuotta, on Fashion Finlandin bloggaaja. Suomen johtava dandy avaa blogissaan oven kotiinsa ja vaatekaappiinsa. Uotisen veistoksellinen tyyli on kiinnostanut kanssakulkijoita siinä määrin, että joskus ihmiset ovat hänen pukeutumistaan hämmästellessään kävelleet auton alle. Nyt hän esittelee vuosikymmenten aikana tekemänsä löydöt Fashion Finlandin lukijoille kuvaaja Esa Kapilan ainutlaatuisissa kuvissa.


”Viime kerralla Pariisissa käydessäni löysin tämän ruskean takin Léclaireur -nimisestä konseptikaupasta. Tuo pariisilainen kauppaketju myy erittäin valikoituja vaatteita. Silloinkin kun heillä on Guccia tai Pradaa, muissa myymälöissä ei samoja malleja myydä.

Minulla on vaikea suhde ruskeaan. En juurikaan käytä ruskeita vaatteita, enkä pidä ruskeasta väristä.

Mutta kun näin takin tangolla, ihastuin siihen siltä seisomalta. Se oli otettava – minulla ei ollut vaihtoehtoa.

Tämä takki on elämys ja kokemus. Siinä on poikkeuksellinen ja erikoinen materiaali, siis todellakin. En tiedä mitä kuttaperkkaa vai plastiikkia se on. Se näyttää antiikkinahkalta. 

Neuleen ostin juuri nettikaupasta siinä olevan punaisen raidan takia. Raita yhdistää neuleen näihin Paul Smithin kenkiin, joiden pohjassa on oranssipunainen viiva. Lisäksi punaisen ja ruskean yhdistelmä on epätavallinen, ja pidän vaatteista, jotka eivät ole itsestäänselviä.

Housut ovat AMI Parisin, ja näitä minulla on monta paria eri väreissä. Näiden leikkaus on kiinnostavan porkkanamainen, ja lahkeen pituus on erikoinen. Kun lahje päättyy pohkeen alapuolelle, sukat nousevat suureen rooliin, ja niiden valinnassa pitää olla tarkkana. Tosin lahkeen kapeus on hienoinen ongelma. Minulla on tanssijan treenatut pohkeet, ja lahkeet jäävät niihin kiinni.”
Kuvat Esa Kapila

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.