Helena Ahti-Hallberg on Fashion Finlandin syksyn 2021 bloggaaja. Ahti-Hallberg on Tanssii tähtien kanssa -ohjelman pitkäaikainen tuomari, tanssinopettaja ja yhdeksänkertainen kilpatanssin Suomen mestari. Hänen kimalteleva tyylinsä tuo glamouria televisioon, mutta tässä blogissa hän avaa koko vaatekaappinsa – opetusvaatteista messuhaalariin ja pantteripilkuista paljetteihin. Tanssisalilla ja Kaapelitehtaan käytävillä Ahti-Hallbergin tyylin tallensi valokuvaaja Esa Kapila.


”Iltapuvun pitää näyttää hyvältä, mutta ennen kaikkea minun pitää voida siinä hyvin – psyykkisesti ja fyysisesti. Minulla pitää olla itsevarma olo puku ylläni. Haluan myös, että iltapukujeni leikkauksessa on jokin juju, kuten tässä puvussa nämä siivet.

Tämä puku oli tänä syksynä ylläni Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, ja siinä on niin hyvä leikkaus, etten tarvitse muotoilevia alusvaatteita ollenkaan. Sellaisia hyvät iltapuvut ovat.

En pidä iltapuvuista, joita en pysty pukemaan tai riisumaan itse. Enkä tykkää liian kirkkaan värisistä iltapuvuista. Vaikka ne sopivat minulle, minulla on niiden kanssa ongelma.

Televisiossa värit tietysti toimivat. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa käyttämäni asut eivät olekaan välttämättä niitä, jotka valitsisin juhliin tai tanssikisojen tuomarointiin. Toki ostan joka vuosi ohjelmassa käyttämistäni puvuista yksi tai kaksi itselleni.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa on myös se haaste, että puvuista näkyy vain yläosa, eikä alaosalla ole oikeastaan väliä. Aikoinaan istuimme isoissa tuoleissa, jolloin koko puku pääsi oikeuksiinsa, mutta nyt olemme piilossa pöydän takana.

Siinä ohjelmassa toimivatkin yläpainotteiset puvut: röyhelöt ja isot olkapäät. Kun minulla on kaksi miestä rinnallani, minun pitäisi olla väriläiskä siinä välissä.”


”Tämä ei ollut paras puku televisioon, koska tässä erityistä ovat selän puolella olevat siivekkeet, jotka kuroutuvat eteen vyötärölle – eivätkä siivekkeet näkyneet televisiossa ollenkaan.

En käytä ohjelman stylistiä, vaan käyn valitsemassa ja sovittamassa puvut itse Valkoisessa Elefantissa Korkeavuorenkadulla. Edustan ohjelmassa itseäni, ja siksi haluan valita omat vaatteeni.

Valkoiseen Elefanttiin tilataan pukuja minua varten. Aloitamme keskustelun puvuista jo puoli vuotta ennen ohjelman alkua.

Minua ei häiritse, jos ihmiset pitävät pukeutumistani seksikkäänä. Liian seksikkäitä vaatteita ei ole olemassakaan, mutta mauttomia on.

Vaikka olisin umpinaisissa vaatteissa, tapani liikkua ja kantaa itseni voi luoda katsojalle illuusion sensuaalisuudesta, eikä sitä voi pukeutumisella peittää. 

Kannan mukanani äidin perintöä eli naisellisia muotoja, eikä niille mahda mitään. Jos minulla on umpinaisia vaatteita, asu näyttää helposti raskaalta. Aviomieheltäni saan heti reklamaation, jos iltapukuni on liian umpinainen.”


Ahti-Hallbergin järjestämä Tanssien tähtiin -show kiertää Suomea 4.2.–31.3.2022. Esityspaikat ja -päivät löytyvät täältä.

Kuvat Esa Kapila

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Sisällöntuottaja Liina Haanmäki | liina.haanmaki@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.