Ville Leino on entinen jääkiekkoilija ja nykyinen Billebeino-vaatemerkin suunnittelija sekä toimitusjohtaja. Nyt hän esittelee Fashion Finlandille rakkaimman vaatteensa.

“2010-luvun alussa pelasin NHL:ssä ja asuin Buffalossa. Tuohon aikaan olin tosi kiinnostunut huippumuodista. Siihen vaikuttivat samassa osavaltiossa sijaitsevan New Yorkin energia, kaikki ne kaupat ja miten niihin oli luotu fiilis.

Seurasin tiiviisti Saint Laurentia, joka oli saanut uuden pääsuunnittelijan, Hedi Slimanen. Slimanen kevään 2016 kokoelman nimi oli Surf Sound. Mallisto oli tosi hieno, ehjä ja siinä oli hyvä fiilis. Minun oli pakko saada mallistosta tämä takki.

Takki on perinteinen bomber, mutta kangas on kudottua villaneulosta, ja kuvassa on astronautti, kuu ja jenkkilippu. Takissa on hienoa symboliikkaa ja tunnelma. Tämä on tähän päivään asti hienoin takki, jonka tiedän. Kun se on päälläni, minulla on siisti, hyvä, tasapainoinen ja kotoisa olo.

Takki maksoi lähemmäs 2 500 dollaria. Se ei tullut ollenkaan myyntiin nettiin tai kauppoihin. Sain hankittua takin ennakkotilauksena, ja seuraavana päivänä se oli jo myyty loppuun. Näin takin äskettäin verkkokaupassa ja se maksoi reilut 5 000 dollaria. Takki on harvinainen, sillä se oli näytösvaate. Eikä näitä varmaan tehty kuin muutamia kymmeniä.

Olin jääkiekkourani aikaan shopaholic. Ostin joka viikko jotain uutta. DHL- ja UPS-kuskeille osoitteeni oli tuttu. Jouluna minua saattoi odottaa kotona 20–30 pakettia.

Nyt kun olen itse muotialalla, ostan vähemmän vaatteita. Tiedän, mitä tuotteiden pitäisi oikeasti maksaa. Tyylini on yksinkertaisempi kuin Buffalossa. Nykyisin suunnittelen Billebeinolle tuotteita, joita haluan itse käyttää. Käytän aika simppeleitä vaatteita; melkein seitsemänä päivänä viikossa ylläni on merkkini valkoinen T-paita.”

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden kesänumerossa 2023. Tilaa Fashion Finlandin digilehti.

Kuva Ville Leinon kotialbumi

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.