Minttu Räikkönen on yksi kotimaisen lastenvaatemerkki Gugguun omistajista. Hän asuu Sveitsissä miehensä Kimi Räikkösen ja kahden lapsensa kanssa. Tällä viikolla Muodin huipulle -ohjelmassa tuomaroiva Räikkönen kertoo nyt Fashion Finlandin lukijoille rakkaimmasta asusteestaan.

“Käsilaukku täydentää asun. Mietin tarkkaan, millaisen laukun haluan. Ostan harvoin, ja vain sellaisia, joita aion käyttää loppuelämäni. Eniten käytän Hermèsin laukkujani. Ne ovat laadukkaita ja klassisia.

Pidän laukuistani hyvää huolta. Käytän niitä arjessa, mutta jos menen lasten kanssa johonkin, jätän ne kotiin, ettei lasten tarvitse varoa äidin käsilaukkua. Yritän myös suojella laukkujani ja käyttää niitä niin, ettei laukuille tipu mitään. Jos jotain sattuu, putsaan laukut heti. Ja säilytän ne omissa pusseissaan.

Suosikkilaukkuni on pienikokoinen Hermèsin Birkin, jonka ostin puoli vuotta sitten Pariisista Saint Honoren -myymälästä. Birkin-laukkuja on vähän hankala saada. Jos liikkeessä joutuu jonoon, odotus voi olla pitkä. Mutta minulla on oma myyjä, joka auttaa minua.

Birkineitä ei näy usein katukuvassa, ja se miellyttää minua. Minulla on kolme Birkiniä – kaksi muuta ovat vähän isompia kuin tämä uusin.

Ostan aika neutraaleja värejä. Minulla on usea musta ja beige laukku, mutta vain yksi punainen – Hermèsin Kelly-laukku.

Tyttäreni Rianna on vasta viisivuotias, eikä hän ole vielä kiinnostunut mamman laukuista. Rianna tykkää kaikesta pinkistä, eikä minulla ole pinkkiä laukkua. Jonain päivänä annan laukut tyttärelleni.

Lapseni, myös Robin-poikani, kommentoivat pukeutumistani. Yleensä käyn aamuisin urheilemassa, ja minulla on siksi verkkarit jalassa. Eräänä aamuna olin normaalista poiketen laittanut jalkaani farkut. Molemmat lapset sanoivat minulle, että onpa sinulla kivat housut.”

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden talvinumerossa 2023. Tilaa Fashion Finlandin digilehti. Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.


Kuva Minttu Räikkösen kotialbumi

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.