Aira Samulin, 93, on Fashion Finlandin bloggaaja. Hän kertoo blogissaan elämänsä tärkeimmistä vaatteista, joita hän on hankkinut eri vuosikymmenillä. Kun muodin kierrätyksen ja second hand-kaupan merkitys tulevaisuudessa kasvaa, Samulinin eilisen vaatteet edustavat samalla huomista.

”Tämän hatun on suunnitellut Karl Lagerfeld. Ostin sen Dingon managerin Lasse Norreksen ensimmäisiin häihin 1980-luvulla. Tämä hattu on niin huikea, että minun oli pakko saada se. Ihastuin hattuun Kaarina Kivilahden liikkeessä Helsingissä. Lieri on aikamoinen, ja voisin kuvitella tämän jopa ystäväni Jorma Uotisen päässä.

Olen käyttänyt tätä hyvin harvoin. Kun tämän laittaa päähänsä, kaikki katsovat. Olen tottunut siihen, että minua katsotaan – ja yleensä minua lähestytään hyvällä asialla ja minua kohtaan ollaan todella miellyttäviä – mutta en halua hakea huomiota isossa väkijoukossa.

Suljettuihin tilaisuuksiin saatan laittaa tämän hatun, varsinkin jos paikalla on muitakin julkkiksia. Silloin en erotu niin paljon joukosta.

Tämän mustan jakun on suunnitellut ranskalainen Thierry Mugler 1980-luvulla. Ostin sen Pariisista, koska se istui minulle kuin valettu. Liikkeessä kaikki myyjät tulivat sitä ihailemaan. Siitä minulle tuli tunne, että kyllä tämä varmaan on minulle hyvä. 

Mukavuutta tässä jakussa ei kuitenkaan ole huomioitu, ja tanssijana se on minulle vaatteissa tärkeää. Jakku ei jousta eikä siinä ole helppo liikkua, mutta se näyttää hienolta. Hyvin veistokselliset kauluksetkin tässä ovat. Siksi pidän sitä yhä. Se on niin kaunis – kuin taideteos. ”

Teksti Sami Sykkö
Kuva Johannes Iija

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.