Taitoluistelija Emmi Peltonen löysi uuden intohimon. Hänen perustamansa vaatemerkki ESHE Studios on suunnattu rennon urheilullisten vaatteiden ystäville.

Taitoluistelija Emmi Peltosen viime vuodet eivät ole menneet suunnitelmien mukaan. On tullut loukkaantumisia ja pitkiä taukoja jääharjoittelusta. Viimeisin vastaisku oli, kun hän joutui jäämään pois taitoluistelun EM-kisoista nilkkavamman takia. 

Vaikka harjoitteluun on tullut taukoja, Peltonen ei ole ollut toimettomana. Rakkaan lajin rinnalle on tullut uusi mielenkiinnonkohde – vaatesuunnittelu. 

Viime syksynä Peltonen lanseerasi oman treenivaatebrändin, joka kantaa nimeä ESHE Studios.

”Eshe on arabialaista perää oleva nimi ja tarkoittaa elämää. Brändi on suunniteltu heille, joille rento urheilullisuus on osa elämäntapaa. Halusin luoda malliston, jonka vaatteita voi käyttää monipuolisesti – treenatessa, lounastreffeillä tai kotona”, Peltonen kertoo.


Peltosen pieni mallisto iskee suureen trendiin: athleisure-ilmiöön, jossa samoissa vaatteissa mennään salilta supermarkettiin tai joogasta kahvilaan. Sporttiseen mallistoon kuuluu urheiluliivejä, toppeja ja trikoohousuja. Vaatteita yhdistävät minimaliset leikkaukset, harmoninen värimaailma ja miellyttävän tuntuiset materiaalit.

”Kesti kauan löytää juuri se materiaali, mikä minulla oli mielessä. Kriteerinä oli, että materiaalin täytyy olla kevyt ja hengittävä, joustava päällä sekä tuntua pehmeältä iholla.”

Kaikki malliston vaatteet on suunniteltu mukavuus etusijalla. Periaate on kirjoitettu myös ESHE Studiosin sloganiin: Active meets comfort.

Emmi Peltonen on toisen polven huippu-urheilija, sillä hänen isänsä Ville Peltonen on yksi suomalaisen jääkiekon suurista sankareista. Isän NHL-uran vuoksi Emmikin asui varhaislapsuutensa Yhdysvalloissa.

Muoti ja uuden luominen ovat aina kiinnostaneet Peltosta.

”Seuraan muotia jatkuvasti mutta en ikinä ehdi pukeutua niin kuin haluaisin, sillä aikani kuluu treenivaatteissa. Suunnittelen kaikki esiintymispukuni. Nautin siitä, että saan miettiä värejä, kankaita ja kimalluksia.”


Omasta vaatebrändistä 22-vuotias Peltonen oli haaveillut jo vuosia. Lopulta hän päätti kääriä hihat. Nyt itseoppinut vaatesuunnittelija pyörittää brändiä vailla apujoukkoja.

”Olen rakentanut brändin alusta alkaen itse. Suunnittelin malliston, järjestin malliston kuvaukset ja nyt pyöritän brändin nettisivuja sekä somea.” 

ESHE Studiosin vaatteita voi tilata vain verkosta. Tällä hetkellä ESHEn verkkosivusto on tosin alhaalla, sillä loppukeväästä mallistoon on tulossa täydennystä ja sivustolle päivityksiä. Brändin kuulumisia voi sen sijaan seurata Instagramissa. 

Peltosen kevät kuluu jalkaa kuntouttaessa ja uutta mallistoa suunnitellessa. Jos kaikki menee hyvin, kevään aikana hän saa luvan vetää jälleen luistimet jalkaansa.

Entä voisiko luistelijatähti kuvitella siirtyvänsä tulevaisuudessa kokonaan vaatebisnekseen?

”Kyllä voisin! Suunnittelen vaatteita jo nyt melkein koko sen ajan, kun en luistele. Rakastan tätä hommaa!”


Kuvat Christiano Hermoso 

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.