Milanon muotiviikolla tehtiin historiaa, kun neljä suomalaismallia esiintyi vaikutusvaltaisen Pradan muotinäytöksessä.


Italialaisen muotitalo Pradan näytöksessä taidettiin eilen illalla tehdä suomalaisen mallibisneksen historiaa.  Milanon muotiviikoilla järjestetyssä näytöksessä oli mukana neljä suomalaista mallia: Mosse Männistö, Alvar af Schulten, Paavo Pakkanen ja Olli Heinimäki. Tuskin koskaan aiemmin Prada on palkannut malleikseen yhtä montaa suomalaista samaan näytökseen.

Vieläkin ainutlaatuisemmaksi uutisen tekee se, että kaikilla suomalaiskasvoilla oli Pradan kanssa exclusive-sopimus, jonka mukaan he saivat esiintyä Milanossa yksinomaan Pradan lavalla. Juuri samanlaisesta esiintymisestä ja sopimuksesta Pradan näytöksessä lähti aikoinaan huippumalli Suvi Koposen (nyk. Riggs) meteorimainen nousu mallimaailman huipulle.

Mutta miten on mahdollista, että neljä suomalaiskasvoa on samassa Pradan näytöksessä? Selitys on malliagentti Jasmin Islamovic. Hän kertoo saaneensa suomalaispojat näytökseen tekemällä yhteistyötä virolaisen Sage-mallitoimiston kanssa.

– Virolaiset auttoivat ja hoitivat byrokratian. Tämä oli pitkälti myös heidän ansiotaan.

Entä mistä Islamovic löysi Prada-pojat?

– Alvar näytteli yhdessä lyhytleffassa. Mosse löytyi hänen äitinsä kautta. Loput löytyivät Instagramista ja klubilta.


Neljä suomalaista pääsi malleiksi arvostettuun Pradan muotinäytökseen. Kuvakaappaukset: Sage Management


Millaisia malleja Pradan näytökseen haluttiin tänä keväänä?

– Ei siellä ollut yhtä ainoaa tyyppiä. Mutta alalla tiedetään normit, eli miltä Pradan poika näyttää. En osaa kuvailla sanoin, mutta tiedän kun näen sellaisen, Jasmin Islamovic sanoo.

Ainakin Pradan pojat ovat nuoria, sillä Mosse Männistö ja Alvar af Schulten ovat vasta 16-vuotiaita.

– Kyllä siellä oli malleja laidasta laitaan. Olli on 23-vuotias, ja olihan siellä 30-vuotiaitakin.

Pradan näytöstä pidetään mallien uran kannalta tärkeänä keikkana. Mitä siihen pääseminen saattaa tietää jatkon kannalta?

– Prada on todella vaikutusvaltainen talo. Esimerkiksi Mosse Männistön exclusive eli yksinoikeussopimus lupaa tosi hyvää jatkon kannalta.

Islamovicin mukaan esimerkiksi juuri alkavilla Pariisin muotiviikoilla ollaan hyvin tietoisia siitä, ketkä ovat esiintyneet Pradalla.

– Siellä asiakkaat varmasti palkkaavat malleja ihan Pradan näytöksen perustella, Jasmin Islamovic kertoo.


Teksti Sami Sykkö Kuvat Prada, SAGE management

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.