Nanso Groupin toimitusjohtaja Antti Rönkkö jättää yhtiön ja lähtee luotsaamaan kasvuyritys Ioncellia kohti globaaleja kuitumarkkinoita.

Nanson johto vaihtuu. Toimitusjohtaja Antti Rönkkö lopettaa nykyisessä tehtävässään Nanso Group Oy:ssä heinäkuun alussa. Rönkkö on ehtinyt toimia yhtiössä vuodesta 2014 lähtien, viimeiset viisi vuotta toimitusjohtajana. 

Mikä saa jättämään yrityksen, jonka kurssi on hyvässä nousussa?

”Olemme saaneet Nansolla hienosti asioita eteenpäin. Viime vuonna tulos oli selvästi plussalla ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Vaikka sitä voi jonkinlaisena virstanpylväänä pitääkin, lähdössäni on kyse enemmän vetävistä kuin pois työntävistä voimista”, Rönkkö sanoo.

Vetävä voima on Ioncell Oy, jonka toimitusjohtajaksi Rönkkö headhuntattiin loppuvuodesta 2021. Vastikään perustetun kasvuyrityksen tarkoitus on kaupallistaa Aalto-yliopistossa jo vuosien ajan kehitetty ekologinen Ioncell-kuituteknologia.

Ioncell-teknologian avulla liukosellusta ja tekstiilijätteestä on mahdollista jalostaa korkealaatuista tekstiilikuitua ympäristöystävällisin menetelmin. Kaupalliseen käyttöön uutuuskuidun odotetaan päätyvän 5–10 vuoden kuluttua. Tavoitteena ovat globaalit kuitumarkkinat.

Antti Rönkkö aloittaa heinäkuussa toimitusjohtajana Ioncell Oy:ssä. Rönkkö on myös vastaperustetun kuituyhtiön pääosakas.

Rönkkö on myös yksi yhtiön kolmesta perustajaosakkaasta. Toinen on kuidun kehittämisestä vastaava itävaltalainen professori Herbert Sixta ja kolmas Aalto-yliopisto – ensimmäistä kertaa historiassaan. 

Rönkkö iloitsee, että viime aikoina useakin uusi kotimainen tekstiilikuituinnovaatio on nähnyt päivänvalon. Ratkaisuja vaateteollisuuden vastuullisuushaasteisiin tarvitaan.

”Suomessa on perinteisesti ollut sekä selluosaamista että vahvuutta insinööritieteissä. Näyttää siltä, että yhteiskunnan panostus tutkimus- ja kehitystyöhön alkaa vähitellen realisoitua.”

Heinäkuussa Nanso Groupin toimitusjohtajan tehtävät ottaa hoitaakseen yhtiössä vuodesta 2021 työskennellyt asiakkuusjohtaja Rita Holmberg.

Kuvat Nanso ja Antti Rönkkö

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.