Terveisiä Pariisista, Lontoosta, Milanosta ja New Yorkista! Nämä lookit trendaavat tänä keväänä myös kotimaan kaduilla.

Kellohelman paluu

Halusit tai et, mielipiteitä jakava milleniaalien luottopaita on taas täällä. Muotitalot Alexander McQueenia, Ulla Johnsonia ja Huishan Zhangia myöten tarjoilivat kevään yläosat tutunnäköisellä kellohelmalla. Siluetin rakentamiseen peplum tuo mahdollisuuksia: se peittää tai korostaa.

Nips, naps, pala pois

Kevään mielenkiintoisin ja elegantein asu syntyy helpolla niksillä: napsi vaatteesta pala pois. Italialainen muotitalo Valentino esitteli näytöksessään kukkasiluetteja, jotka päästivät ihon pilkahtelemaan altaan. Acne Studios taas leikkasi palan pois paljastaen koko vatsan. Fendi vilautti viehkosti vain olkapäätä.

Ruusun aika

Ruusut kukkivat tänä vuonna aikaisin, ennustavat kevätnäytökset. Hennot ketokukat oli unohdettu ja tilalle poimittu dramaattisia ruusuja. Ruusutarhoista inspiraatiota oli hakenut muun muassa muotitalot Balmain ja Alexander McQueen. Irlantilainen Simone Rocha alleviivasi trendiä marssittamalla lavalle mallin aitoja ruusuja mekossaan.

Lentävä lähtö

Kevät saapuu keikkuen ja muoti sen mukana näyttävästi lentäen. Muotiviikkojen mallistoissa toistuvana yksityiskohtana olivat hempeät höyhenet ja näyttävät sulat. JW Andersonilla sulat paikoin suorastaan tursuilivat, Vivettalla höyhenpeite oli tasaisempi. Sportmaxin hansikkailla lentävä lähtö uuteen sesonkiin on taattu.

2000-luku laskeutuu lanteille

Näyttävät lantiovyöt lienevät ainut asia, jota nollarilta ei vielä ole palautettu käyttöön. Tämän trendin Jonnetkin muistavat: keväällä ajankohtaisin vyö on massiivinen ja keikkuu löysästi lanteilla. Muotitalojen, kuten Ferragamon, Louis Vuittonin ja Tom Fordin, näytöksissä vyöt eivät olleet pelkkiä asusteita vaan asukokonaisuudet rakentuivat niiden ympärille.


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden talvinumerossa joulukuussa 2023. Tilaa Fashion Finlandin digilehti.

Teksti Rebekka Silvennoinen
Kuvat Muotitalot

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.