Uusi sesonki, uudelleen mietityt klassikot. Tältä näyttää syysmuoti.Hulmuavat hapsut

Dior
Jil Sander, Roksanda
Gabriela Hearst


Hapsutrendi on tullut jäädäkseen – eikä vain kesämuotiin. Hapsut maustavat tänä syksynä myös takkeja, neuleita ja pukuja – jopa hienostunutta juhlapukeutumista. Diorin muotitalo lisäsi hapsusomisteet ryhdikkääseen villakangastakkiin, ja Roksanda elävöitti vaaleaa kokopukua pitkillä ja liehuvilla hapsusomisteilla. Mainiota juhlakauden tyyliä esitteli Jil Sander, joka toi hapsut kokopitkään mekkoon eleganttina mutta yllättävänä yksityiskohtana.


Muodin punainen vaate

Alberta Ferretti
Carolina Herrera
Valentino
Versace


Värit ovat parasta lääkettä kaamokseen, ainakin meillä pohjolassa. Muotisuunnittelijatkin siihen uskovat, sillä leiskuva punainen ja fuksia ovat syksyn ehdottomat hittivärit. Kokeileva pukeutuja verhoutuu kokopunaiseen villakangastakkiin Valentinon tyyliin, tai piristää kollegoitaan punaisella puvulla. Mallia näytti Carolina Herrera, jonka kaksiosainen housuasu osoitti, että punaiseen ja fuksiaan voi pukeutua päästä varpaisiin. Punainen hurmaa myös asustemuodissa – Versacen näytöksessä nähtiin paloautonvärisiä käsilaukkuja kaksin kappalein.

Huomio hansikkaisiin

Lanvin
Dries Van Noten, Iceberg
Dior
Valentino


Yksi asuste oli näytöslavoilla ylitse muiden. Käsineet ovat tänä syksynä koko asun katseenvangitsijat. Mustat perushansikkaat kannattaa jättää kaupan hyllylle ja ottaa mallia esimerkiksi Diorin, Valentinon ja Dries Van Notenin muotitaloilta – hanskoissa saa olla väriä, kuviointia, tekstuuria ja pituutta. Pitkävartiset käsineet ovat paitsi mainio lämmittäjä, myös katseetkääntävä yksityiskohta pätkäistyjen takinhihojen tai muhkean neuleen seuraksi. Lanvinin ja Valentinon näytöksissä hansikkaat ja laukut olivat sävy sävyyn.

Neulemania

Jil Sander
Simone Rocha
Eckhaus Latta


Syksy ja neuleet ne yhteen sopivat. Tänä syksynä trenditietoinen pukeutuu neuleliiviin, ja vaatettaa sen seuraksi väljän kauluspaidan. Muotisuunnittelija Eckhaus Latta toi väriä miesten muotiin keltaisella kauluspaidalla ja raamikkaalla vaaleanpunaisella neuleliivillä. Jil Sander puolestaan luotti volyymiin ja antoi liivin valua lähelle polvipituutta. Vilukissa verhoutuu tuplaneulokseen ja kiepsauttaa hartioilleen vielä neulepuseron Simone Rochan tapaan.


Teksti Rebekka Silvennoinen Kuvat Courtesy of the brands

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.