Pariisi, Lontoo, Milano ja New York ovat puhuneet. Tänä syksynä miesten muodissa trendaavat käytännölliset kietaisutakit, lapsuusvuosilta tutut monitoimipipot ja väri, joka ei jätä kylmäksi edes pikkupakkasilla.

Kylpylälomalla

Kylpytakki on nyt miesten kuumin muotitakki! Kylpytakkia muistuttavia kietaisutakkeja nähtiin niin Diorilla, Etrolla kuin Jil Sanderilla. Vyötärölle solmittu vyö saa hartiat näyttämään leveiltä, ja on vyö käytännöllinenkin: sen ansiosta tuuli ei pääse puhaltamaan herrojen herkimpiin paikkoihin.

Katujen kingit

Kovat kundit ovat kautta aikojen pukeutuneet pehmeään nahkaan. Ja niin nytkin. Bianca Saunders ja Etro luottivat mallistoissaan värikkäisiin nahka-asuihin, Hermésin mustassa nahkapuvussa pärjäisi ilman päällystakkiakin. 

Monitoimiasuste

Lapsuusvuosien jälkeen lähinnä laskettelurinteessä vastaan tulleet kypärämyssyt yleistyivät viime talvena myös katukuvassa – ja sama trendi näyttää jatkuvan tänä syksynäkin, kiitos Louis Vuittonin, Dolce & Gabbanan ja Loewen. Balaclava on juuri sinulle, joka et jaksa puljata talviasusteiden kanssa: päähine lämmittää myös kaulaa. 

Tupla tai kuitti

Miestenmuodissa enemmän on nyt enemmän – siitä todisteena on tämä tuplanappitrendi. Oli kyse sitten trenssistä, ulsterista tai puvuntakista, nappeja on nyt tuplamäärä – katso vaikka Burberryn, Versacen ja Diorin kaksirivisiä luomuksia. Kaksin aina kaunihimpi!

Päin punaista

Ainoa puna-armeija, johon koskaan haluaa törmätä, on verhoutunut Tom Fordiin, Hermèsiin tai Etroon. Herrasmies, joka ei halua jäädä huomiotta, pukeutuu punaiseen päästä varpaisiin, maltillisempi maustaa asuaan yhdellä punaisella vaatteella.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden kesänumerossa toukokuussa 2022. Tilaa Fashion Finlandin digilehti.Kuvat Muotitalot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.