Pariisi, Lontoo, Milano ja New York ovat puhuneet. Tänä syksynä yläosat ovat muhkeita mutta vyötäröt kapeita ja päälle puetaan sekä pinkkiä että pörröä.

Saappaat edellä

Yksi kenkämalli oli syksyn muotiviikoilla ylitse muiden: ylipolvensaappaat. Musta väri oli pannassa, ja näytöslavoilla kopisteltiin väreissä ja kuoseissa. Givenchy tarjoili saappaat punaisina, Isabel Marant kiiltävän sinisinä ja Fendi hillityn tyylikkäinä. Alkusyksystä pitkien saappaiden paras kaveri on lyhyt helma.

Hartiavoimin

Näytöslavojen pukukoodi oli selvä: muhkea yläosa yhdistettynä kapeaan alaosaan. Hartialinjan leveyttä voi korostaa entisestään kuromalla vyötärön mahdollisimman soukaksi Dolce & Gabbanan tapaan. Pradan innoittamana nahkatakki ostetaan nyt miestenosastolta ja mahdollisimman suurena. Meille suomalaisille tämä trendi passaa – väljän takin alle mahtuu monta lämmittävää kerrosta!

Vyötärö esiin

Korsetti oli yksi kuluneen kesän ykköstrendeistä, eikä siitä tarvitse luopua syksylläkään. Vyötäröä korostava korsetti tuo muotoa syksyn muuten väljään ja muhkeaan siluettiin. Korsetista saa toimistokelpoisen pukemalla sen alle kauluspaidan Balmainin tapaan. Versacen korsettiasu inspiroi vilauttamaan napaa myös viileällä säällä. 

Katse karvoihin

Säiden kylmentyessä alkaa kaikki lämmin ja pehmeä kutkuttaa – erityisen paljon pörrötrendi! MaxMara oli päällystänyt muhkealla pörrötekstuurilla vyölaukut, kun taas Fendillä karvaa kasvoivat käsilaukut. Syksyn ostoslistalle pääsee myös karvahattu Versacen tapaan. Trendikkäin valitsee karvansa maanläheisissä sävyissä. 

Vadelmasorbettia, kiitos

Vaikka syksyn sävyt ovat usein tummia, tulevan kauden hittitakki loistaa pinkkinä. Pinkkiä puskivat ainakin Versacen ja Pradan muotitalot. Dolce & Gabbana taas näytti, että pinkkiin voi pukeutua päästä varpaisiin. Pinkkimanian uusiin sfääreihin vei Valentino: italialaisen muotitalon koko mallisto oli pelkkää pinkkiä ja mustaa.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden kesänumerossa toukokuussa 2022. Tilaa Fashion Finlandin digilehti.

Kuvat Muotitalot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen
@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.