MTV:n uutisten ilme on muuttunut. Ilmeen pienestä mutta merkittävästä uudistuksesta vastaa uutisankkuri Keijo Leppänen. Vuoden 2021 alkaessa vannoutunut solmiomies hylkäsi kravattinsa.

Miksi?

Koska hän vaihtoi ne rusetteihin!

Aika oli oikea, sillä tänä vuonna MTV Uutisilla on 40. juhlavuosi. Siunauksen tyylimuutokselle antoi MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

– Moni on antanut palautetta ja sanonut, että rusetti sopii sinulle. Kehuilla on ehkä viitattu ikään ja persoonaankin. Uutisankkurin tehtävään liittyy arvokkuutta ja rusetti heijastaa sitä, mutta myös tietynlaista veikeyttä. Ehkä arvokkuuden ja veikeyden yhdistelmä tekee rusetista sopivan, arvioi Leppänen.

Rusetteja löytyy Leppäsen kaapista noin 15. Solmioita sen sijaan ehti kertyä vuosien varrella aikamoinen varasto.

– Olen hommannut kymmenkunta uutta solmiota vuodessa, joten niitä oli arviolta 250 kappaleen kokoelma. Jaoin niistä valtaosan MTV:n työntekijöille vuodenvaihteessa. Jätin kaappiin vain muutaman.

Leppänen on työskennellyt uutisankkurina 25 vuotta. Rusetteihin siirtymistä lukuunottamatta tyyli ei ole kovasti muuttunut tässä ajassa.

– Siinä se vitsi onkin! naurahtaa Leppänen.

– Alusta asti miehillä on ollut puku ja solmio. Värit ovat ehkä vähän vaihdelleet, mutta suurin piirtein valkoinen paitakin on aina ollut päällä. Meillä ei ole mitään tiettyjä pukeutumissääntöjä, joita korostetaan, vaan pukeutuminen on enemmänkin vakiintunut käytäntö, jonka kaikki toimituksessa tiedostavat.

Esimerkiksi jo edesmennyt stylisti Teri Niitti uudisti aikoinaan Ylen koko uutisankkurikaartin tyylin. Leppänen kertoo, ettei MTV:llä ole stylisteja, vaan kukin vastaa itse omasta tyylistään. Uutispukeutuminen on taitolaji.

– Katsojien huomio halutaan kiinnittää sisältöön mieluummin kuin esittäjiin. Etteivät katsojat seuraa pukeutumista, vaan asiaa, mistä kerrotaan.

Leppäsen mukaan katsojapalautetta tulee ankkureille varsin vähän.

– Naisankkureille tulee joskus pukeutumiseen liittyvää palautetta. Esimerkiksi silmälaseja saatetaan kommentoida etenkin, jos ne poikkeavat tyyliltään valtavirrasta.

Leppänen tunnustaa, ettei ole kova vaateintoilija tai muotitrendien perään. Hänellä on silti muutama luottoliike, joista tekee ostoksensa.

– Johanneksen kirkkoa vastapäätä olevan Bretellen Tua Backman on ollut hovivaatettajani jo pitkään. Puvut ostan useimmiten Turolta. Arvostan hyvää palvelua ja helppoa ostamista. Ehkä siksi suosin ennemmin yrittäjävetoisia, vähän pienempiä putiikkeja kuin suuria myymälöitä.


Kuva MTV

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.