Topshopin omistava vaatekonserni ja suuri tavarataloketju konkurssin partaalla

Korona on kaatamassa lisää isoja muotikaupan pelureita. Nyt konkurssiin on menossa englantilainen vaatekonserni Arcadia, joka omistaa useita kansainvälisesti menestyneitä vaatebrändejä, kuten tunnetun nuorisovaateketju Topshopin, Miss Selfridgen ja Dorothy Perkinsin.

Muotimedia Business of Fashion ja uutiskanava BBC uutisoivat, että Arcadian vaikeuksien syinä ovat muun muassa muotikaupan kiristyvä kilpailu verkossa sekä koronan aiheuttamat liikkumisrajoitukset. BBC:n mukaan yhtiölle on annettu hätärahoitusta, mutta konkurssi näyttää silti väistämättömältä.

Arcadian lisäksi toinenkin suuri brittitoimija on menossa nurin.

Niin ikään talousvaikeuksissa olevalle tavarataloyhtiö Debenhamsille on etsitty pitkään uutta omistajaa. Yrityssaneerauksessa parhaillaan olevan Debenhamsin loppu näyttää kuitenkin sinetöidyltä. Brittimedia Daily Postin mukaan yhtiö on jo sulkemassa kauppojaan Britanniassa.

Muotia, kosmetiikkaa ja kodintuotteita myyvällä Debenhamsilla on yli 120 myymälää Britanniassa ja lähes 70 myymälää maailmalla.

Koronavuosi on ollut haastava tunnetuimmillekin muotikaupan toimijoille. Fashion Finland uutisoi keväällä, kuinka maineikas yhdysvaltalainen tavarataloketju Neiman Marcus hakeutui konkurssiin. Lisäksi muun muassa H&M ilmoitti sulkevansa 250 myymälää ja muodin suurkonserni Inditex 1200 myymälää ensi vuoden aikana.Gina Tricot lanseerasi sisustusmalliston

Ruotsalainen pikamuotiketju Gina Tricot seuraa kilpakumppaninsa H&M:n jalanjälkiä. H&M:n kodintuotemallisto on ollut menestys, ja nyt myös Gina Tricot on alkanut myydä sisustustavaraa.

Gina Home -nimiseen mallistoon kuuluu muun muassa ruukkuja, maljakoita, torkkupeittoja ja kynttilöitä. Osa valikoiman tuotteista on ruotsalaisen sisustustavarabrändi ByOnin käsialaa.

Suomessa Gina Home -mallistoa myydään Helsingissä kauppakeskus Forumin liikkeessä sekä verkkokaupassa.Varkaudessa valmistetaan design-maskeja Ratian kuoseista

Koronalta on syytä suojautua, ja sen voi tehdä nyt entistä tyylikkäämmin. Suu- ja nenäsuojaimia tekevä Lumi Dental on alkanut valmistaa kertakäyttöisiä design-kasvomaskeja yhteistyössä muotoilutoimisto Ratian kanssa.

Maskit valmistaa Lumi Dental Varkaudessa ja niissä on käytetty neljää erilaista Ratia-kuosia: Ratian muotoilujohtaja Eeva Melan suunnittelemat Lumipallo- ja Leskenlehti -kuosit, muotoilija Yesul Woon Poppyland -printti sekä kuosisuunnittelija Jiaxuan Xun Ulpukka.

Ratian Eeva Mela kertoo tiedotteessa, että markkinoille haluttiin tuoda laadukas mutta esteettinen suojamaski. Tiedotteen mukaan Itävallassa tehdyissä testeissä maskien todettiin suodattavan bakteereja 99,75 prosenttisesti. Yrityksillä on tähtäimessä saada kotimaiset design-maskit myös vientiin.

Ratia-maskeja voi ostaa Ratian verkkokaupasta ja pian myös useista apteekeista ja päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen.Kuvat Topshop, Gina Tricot, Ratia

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.