Ruotsalainen muotijätti H&M sulkee 250 myymäläänsä, kertovat uutiskanavat BBC News ja Business Insider.

H&M:n tuoreesta osavuosikatsauksesta selviää, että sulkemisia tehdään ensi vuoden aikana, ja niiden syynä on koronaviruksen aiheuttama asiakaskato sekä verkko-ostamisen lisääntyminen. H&M:n liikevaihto on laskenut 16 prosenttia edellisvuodesta. Syyskuussa kauppa kuitenkin piristyi ja laskua oli enää viiden prosentin verran.

H&M:llä on 5000 myymälää maailmanlaajuisesti. Yritys ei vielä paljasta, millä markkinoilla myymälöitä suljetaan pysyvästi. Ruotsalaismedia Ehandelin mukaan H&M on joutunut väliaikaisesti sulkemaan kaikki myymälänsä Ranskassa, Belgiassa ja Tšekissä sekä suuren osan myymälöistään Espanjassa ja Englannissa. Yhteensä ovensa on sulkenut väliaikaisesti 800 H&M-myymälää.

Vaikka myynti myymälöissä takkuaa, verkossa H&M:n myynti on kasvanut peräti 27 prosenttia tänä vuonna. Yritys kertookin panostavansa nyt digitaaliseen kauppaan selvitäkseen kasvavasta kysynnästä netissä. Se suunnittelee avaavansa verkkokaupan myös Australiaan tämän vuoden lopulla.

Korona on kurittanut myös muun muassa espanjalaista muodin suurkonserni Inditexia. Esimerkiksi muotiketju Zaran, Massimo Duttin ja Bershkan omistava Inditex kertoi äskettäin sulkevansa 1200 myymäläänsä ensi vuoden aikana. 

Inditexillä on vajaa 7000 myymälää maailmanlaajuisesti.


Teksti Ida Rantala Kuva H&M

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.