Wolt ja Sokos yhteistyöhön – ruokakuljetuksia sovelletaan nyt muotikauppaan

Kuljetusyhtiöillä pitää kiirettä, sillä korona on saanut kuluttajat ostamaan joululahjansa verkosta. Jos ruuhkaa riittää pakettipalveluissa, wolttaamalla ostokset löytävät perille peräti tunnissa.

Tilauspalvelusovellus Wolt ja tavarataloketju Sokos ovat aloittaneet yhteistyön Helsingin alueella. Wolt kuljettaa nyt 500 Sokoksen valikoimista löytyvää tuotetta, kuten pipoja, huiveja, tuoksuja ja kodin sisustustavaroita.

– Korona tämänkin palvelun kehittämisen taustalla tietysti on. Jos ei itse pääse viemään tuoksulahjaa tyttöystävälle tai aamutossuja appiukolle, ne voi tilata valmiiksi paketoituina tunnissa lahjansaajan ovelle, HOK-Elannon Sokos- ja Emotion -ketjujen johtaja Sanna Mäenpää kertoo tiedotteessa.

Sokoksen tuotteiden toimitusalue ulottuu Helsingin keskustan lisäksi esimerkiksi Lauttasaareen, Haagaan, Pitäjänmäelle, Oulunkylään ja Käpylään.

Fashion Finlandin tavoittama Mäenpää kertoo, että jos joulukauppa käy Woltissa odotetusti, valikoimaa saatetaan kasvattaa jatkossa.

– Valikoimaa Sokoksella on, mutta pitää tunnistaa, mitä asiakkaat sieltä kaipaavat. Se on todennäköisimmin helppoa ostettavaa, tuttuja tuotteita ja sellaista mitä ei tarvitse sovittaa. Kosmetiikalle on kysyntää, samoin pienille kodintuotteille sekä muotiasusteille, kuten sukille ja sukkahousuille.

Mäenpää uskoo, että Sokos löytää Woltin avulla uusia asiakasryhmiä. Kuljetusmaksu on Woltin normaalin hinnoittelun mukainen ja alkaa 1,90 eurosta.Samuji välttää taas konkurssin

Moninaiset ovat olleet käänteet suomalaisen muotitalo Samujin lähihistoriassa.

Ensimmäisen kerran vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken perustamaa Samujia haettiin konkurssiin viime vuoden heinäkuussa. Silloin Samuji oli tehnyt 1,4 miljoonan euron liikevaihdollaan tappiota yli puoli miljoonaa euroa, ja sillä oli maksurästejä 150 000 euron edestä.

Samuji sai käännettyä hetkeksi kurssinsa, kun joukkorahoituskampanja toi sille yli 200 000 euroa. Tämän vuoden lokakuussa verottaja toimitti kuitenkin uuden konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Nyt välittömät maksuvaikeudet näyttävät olevan jälleen takanapäin. Helsingin Sanomat uutisoi, että yhtiötä koskenut konkurssihakemus on rauennut käräjäoikeudessa. 

Samujin virkaatekevänä toimitusjohtajana elokuussa aloittanut Tytti-Lotta Ojala kertoo Helsingin Sanomille, että verottajan konkurssihakemus liittyi yrityksen aikaisempiin vaikeuksiin. Ojalan mukaan Samujin liiketoimintaa on saatu nyt vakautettua, ja myös yrityksen johtoa ja kustannusrakennetta on uudistettu.

Samujin vaikeuksien syynä on ollut muun muassa epäonnistunut New Yorkin valloitus sekä tärkeiden jälleenmyyjien menetys.Vimma lanseerasi taidemalliston

Näyttävistä kuoseistaan tunnettu suomalainen vaatemerkki Vimma on lanseerannut Taide ei tunne rajoja -nimisen malliston yhteistyössä Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen kanssa. 

Kaarisilta ry edistää erityistukea tarvitsevien ihmisten taide- ja kulttuuritoimintaa Nastolassa. Kaarisillan Taidestudiossa opetellaan erilaisia tekniikoita ja annetaan osallistujille mahdollisuuksia ilmaista itseään kuvataiteen keinoin.

Vimman vaatteisiin maalauksensa ovat nyt saaneet kaksi Kaarisillan toiminnassa mukana olevaa taiteilijaa. Anna-Maija Laukkasen ja Saija Seppälän maalauksia nähdään kymmenessä Vimma x Kaarisilta ry -malliston tuotteessa. Valikoimassa on muun muassa puseroita, mekkoja, legginssit ja pipo.

Yhteistyömallisto on nyt myynnissä Vimman verkkokaupassa.Kuvat Sokos, Samuji, Vimma

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.