IVALO.COM listasi pluskokoista muotia valmistavat brändit

Vastuullisen muodin verkkokauppa IVALO.COM on tehnyt listauksen pluskokoista muotia myyvistä vaatebrändeistään. Noin joka viides IVALO.COMin brändeistä tarjoaa niin sanottuja pluskokoja, jotka Suomessa alkavat naisten vaatekoosta 46.

Selvitystyössä on tarkasteltu mittojen ilmoittamisen tapoja, kokovalikoiman laajuutta, kokojen painotuksia ja tuotekuvaston representaatiota. Tuloksista on tarkoitus tiedottaa myös brändejä.

IVALO.COMilta kerrotaan, että selvitystyön takana on saatu asiakaspalaute. Asiakkaat ovat toivoneet vastuulliseen muotiin lisää isoja kokoja ja usein myös perusteellisempia mittamerkintöjä.

Voglian korjaus- ja huoltopalvelu palkittiin Suomen vastuullisin tuote -kilpailussa

Voglian vaatteiden korjaus- ja huoltopalvelu on voittanut Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Pukeutuminen ja hyvinvointi -kategoriassa.

Kilpailun raati totesi perusteluissaan seuraavaa:

”Korjaaminen ja huoltaminen ovat tärkeitä keinoja pidentää vaatteiden käyttöikää ja vaikuttaa myös muodin ekologiseen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen. Pohjana sille toimii laatu. Korjaamisen vastuuta on pitkään työnnetty kuluttajille, mutta monelta nämä taidot ovat jo kadonneet. Kaikilla yrityksillä ja brändeillä pitäisi olla velvollisuus tarjota korjauspalveluita vaatteille, joita myyvät.”

Voglian korjaus- ja huoltopalvelu on osa brändin Tuotelupaus-konseptia, johon kuuluu myös vuoden tuotetakuu sekä valikoima helppokäyttöisiä vaatehuoltotarvikkeita. Korjaus- ja huoltopalveluun kuuluu myös uusien tuotteiden räätälöinti.

Tähtinäyttelijä Lily Collinsin yllä nähtiin suomalaismerkin nahkatrenssi

Brittiläis-amerikkalainen näyttelijä Lily Collins pukeutui suomalaisen ONAR-vaatemerkin nahkatrenssiin osallistuessaan taidenäyttelyn avajaisiin Kööpenhaminassa viime viikolla. Collins tuottaa ja tähdittää Netflixin hittisarjaa Emily in Paris.

Merkin asusteita ja takkeja on aikaisemmin nähty muun muassa pop-idoli Miley Cyruksen ja Jorja Smithin sekä Thor-tähti Tessa Thompsonin yllä. Myös Vogue noteerasi merkin vastikään nostaessaan sen hatut Milanon ja Pariisin muotiviikkojen must-have-vaatekappaleiden joukkoon.

Vuonna 2014 perustetun ONARin suurimmat markkina-alueet ovat Japanissa ja Koreassa, missä merkin vaatteita ja asusteita jälleenmyydään paikallisissa konseptiliikkeissä.

Finn Fashion Friday tulee jälleen

Finn Fashion Friday järjestetään marraskuun kolmantena viikonloppuna neljättä kertaa. Tapahtuma on luotu vastustamaan Yhdysvalloista lähtöisin olevaa Black Friday -alennuspäivää, ja tänä vuonna siinä on mukana yli 30 suomalaista brändiä. 

Kampanjan aikana muotibrändit tarjoavat asiakkailleen etuja ja tarjouksia, jotka kannustavat valitsemaan vastuullisesti. Kampanjaan osallistuakseen kaikkien brändien tulee täyttää samat kriteerit, joita ovat suomalainen muotoilu, jäljitettävä tuotanto, ekologisuus ja laatu. 

Mukana olevat brändit julkistetaan tapahtuman verkkosivuilla torstaina 9. marraskuuta ja kampanjaedut 16. marraskuuta.

Finn Fashion Friday 17.–19.11. kampanjaan osallistuvien brändien myymälöissä ja verkkokaupoissa

FaFin jäsenyrityksiä Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella

Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma Suomen Kädentaidot järjestetään Tampereella marraskuun puolivälissä. Jokaisena messupäivänä nähdään Finnish Design -muotinäytös, jonka kerrotaan esittelevän monipuolisesti kotimaista vaatemuotia.

Messuilla on mukana myös Fashion Finlandin jäsenyrityksiä: vanhat tekstiilit uusiksi vaatteiksi muuttava Bohemian Insanity, nahkaisia asusteita valmistavat Fmam ja Kiedo, valokuvantarkoista printeistään tunnettu Mainelakeus, alpakkatuotteiden valmistaja Ruukin Kehräämö, takkeja ja mekkoja värianalyysin opein tekevä Ruusa Design sekä värikästä muotia myyvä Virkkukoukkunen.

Suomen Kädentaidot Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.–19.11.


Teksti Johanna Rämö
Kuvat Aarre, Voglia, Lily Collins ja Jyri Kivimäki

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.