Stockmann sitoutuu uuteen vastuullisuussopimukseen

Fashion Finland uutisoi elokuun lopulla, kuinka uusi ja aiempaa laajempi vaate- ja tekstiilialan työturvallisuussopimus syntyi Bangladeshissa.

Lokakuuhun 2023 ulottuva sopimus parantaa vaatealan työntekijöiden oloja ja turvallisuutta, ja sen ovat jo allekirjoittaneet useat maailman johtavat muodin myyjät, kuten H&M Group, Inditex, Uniqlo ja Marks & Spencer.

Ensimmäisten suomalaisten joukossa uuden sopimuksen on allekirjoittanut Stockmann. Sopimus kattaa kaikki Bangladeshissa toimivat tekstiilialan tehtaat, joiden kanssa Stockmann toimii. Bangladesh on Stockmann-konsernille tärkeä tuotantomaa ja siellä valmistetaan etenkin Lindexin tuotteita.

Uusi vaatealan kansainvälinen työturvallisuussopimus ulotetaan lähitulevaisuudessa myös muihin vaatteita ja tekstiilejä valmistaviin maihin, kuten Pakistaniin.



Zalando tuo myyntiin 50 uutta designer-brändiä

Verkkokauppajätti Zalandon valikoima laajenee ylellisempiin tuotteisiin. Syksyn aikana myyntiin on tulossa peräti 50 uutta designer-brändiä.

Niiden joukossa ovat muun muassa näyttävistä kuoseistaan tunnettu italialainen muotitalo Missoni, ylellisiä naisten- ja miestenvaatteita valmistava Christopher Kane sekä värikkäistä laukuista tavaramerkkinsä tehnyt amerikkalaisbrändi Mansur Gavriel.

Zalandon designer-muodin sisäänostaja Anaheta Metghalchi von Berenberg arvioi tiedotteessa, että milleniaalit ja Z-sukupolvi – jotka ovat myös Zalandonsuurin asiakasryhmä – ovat premium- ja luksusbrändien tärkein asiakaskunta vuoteen 2025 mennessä.

Huippumuodin kysyntä siis kasvaa, ja Zalando on haistanut trendin hyvissä ajoin: verkkokauppajätin valikoimissa on jo muun muassa Victoria Beckhamin, Moschinon sekä Philosophy di Lorenzo Serafinin ylellisiä muotituotteita.



Ann Demeulemeester -brändi uudistusten pyörteissä

Muitakin designer-uutisia on tällä viikolla kuultu.

Arvostettu belgialainen muotisuunnittelija Ann Demeulemeester jätti nimeään kantavan vuonna 2013, mutta tekee nyt faniensa iloksi paluun – joskaan ei merkkinsä vaatesuunnittelijaksi, vaan pienemmissä brändiin liittyvissä projekteissa. Ensimmäisenä suunnittelupöydällä on oman tuoksun lanseeraus.

Ann Demeulemeesterin brändin uutta suuntaa on spekuloitu siitä asti, kun italialainen liikemies Claudio Antonioli osti merkin belgialaiselta bisnesnaiselta Anne Chappellelta viime vuonna.

Lyhyessä ajassa Antonioli on jo ehtinyt tehdä paljon: hän on esimerkiksi siirtänyt brändin suunnittelustudion Antwerpenista Milanoon, uudistanut brändin verkkosivut, vähentänyt jälleenmyyjien määrää ja palkannut arvostetun valokuvaaja-stylisti -duon Willy Vanderperren ja Olivier Rizzon johtamaan merkin taiteellista linjaa.

Samalla Sébastien Meunier on saanut jättää pestinsä merkin pääsuunnittelijana. Meunierin seuraajaa ei ole vielä paljastettu, vaan tällä hetkellä Ann Demeulemeesterin tuotteiden suunnittelutyöstä vastaa pieni designer-tiimi.

Myös brändin Antwerpenissa sijaitseva, uudistettu lippulaivamyymälä on määrä avata tällä viikolla. Antoniolin kerrotaan suunnittelevan uusia myymäläavauksia myös Lontooseen, Milanoon, New Yorkiin ja Tokioon.

Ann Demeulemeesterin uusi mallisto – ja taiteellinen ilme – on määrä esitellä Pariisissa lokakuussa.

Aiheesta uutisoi Business of Fashion.



Näyttelyvinkit syksyyn: korutaidetta Björn Weckströmiltä Helsingissä, Nanson juhlavuosi jatkuu Tampereella

Näyttelysyksyn helmiin lukeutuu korunäyttely, joka avautuu Didrichsenin taidemuseoon Helsingin Kuusisaareen lauantaina 11. syyskuuta. Näyttely esittelee korumuotoilija ja kuvanveistäjä Björn Weckströmin tuotantoa.

Kalevala Korun tuottamassa näyttelyssä nähdään 86 korua Weckströmin pitkän ja loisteliaan uran varrelta. Näyttelykorut on valittu Kalevala Korun omistukseen vuonna 2005 siirtyneen Lapponian koruarkistosta.

Näyttelyssä ovat esillä muun muassa Tähtien sota -elokuvassa nähty Planetaariset laaksot -koru sekä Kukkiva muuri -kaulakoru, jotka auttoivat Weckströmiä ja Lapponiaa kasvattamaan kansainvälistä tunnettuuttaan 1960-luvun puolivälissä.

Toisen muodinystäviä kiinnostavan näyttelyn on juuri avannut 100-vuotias Nanso.

Helsingin Designmuseossa keväällä nähty Nanson juhlanäyttely saa jatkoa Tampereella. Emil Aaltosen museo avautuu peruskorjauksen jälkeen, ja  ensimmäisenä erikoisnäyttelynä siellä nähdään Nanso 100 vuotta -juhlanäyttely.

Näyttelyssä on esillä Nanson vaatemuotia 1920-luvulta tähän päivään.

Björn Weckström – Ihminen, kone ja koru -niminen näyttely Didricksonin taidemuseossa 11.9.2021–30.1.2022. Nanso 100 vuotta -juhlanäyttely Emil Aaltosen museossa Tampereella 4.9.2021–27.2.2022.


Kuvat Stockmann, Zalando, Ann Demeulemeester, Nanso

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.