Skandi-Vogue tuli myyntiin Stockmannille

Vogue Scandinavia -lehteä on voinut tähän asti tilata vain verkosta, mutta nyt se on tullut myyntiin yksinoikeudella Stockmannille. Lehti on myynnissä Helsingin keskustan tavaratalossa, ja sen yksittäisiä numeroita voi ostaa muun muassa miesten ja naisten osastojen kassapisteiltä.

”Olemme otettuja saadessamme Vogue Scandinavia -lehden myyntiin ainoana Suomessa. Koemme alkaneen yhteistyön luontevaksi juuri tänä vuonna, kun juhlistamme Stockmannin 160-vuotista taivalta muodin airuena Suomessa”, iloitsee muodin kategoriajohtaja Maiju Niskanen Stockmannilta tiedotteessa.

Stockmannin ja Vogue Scandinavian yhteistyö jatkuu koko vuoden 2022 ajan. Tarkoitus on tuottaa yhdessäVogue Scandinavian muotijournalistien kanssa erilaisia inspiroivia sisältöjä Stockmannin asiakkaille. Tulossaon niin digitaalisia live shoppingeja kuin tavaratalotapahtumiakin.

Virgil Ablohin viimeisiä luomuksia esittelevä näytös oli täynnä symboliikkaa

Louis Vuitton esitteli syysmallistonsa surrealistisessa näytöksessä Pariisin miesten muotiviikolla tiistaina. Pitkän pöydän ympärillä istunut viulistien rivistö soitti näytösmusiikkia. Lavaa koristivat muun muassa maahan uponneen talon katto savupiippuineen sekä valkoinen makuuhuone, joka oli sisustettu jättikokoisella sängyllä ja unenomaisesti heiluneella jalkalampulla. Show’ssa esiintyneiden katutanssijoiden elastinen koreografia oli kunnianosoitus hiphopille.

Viime vuoden marraskuussa äkillisesti menehtyneen Virgil Ablohin suunnittelema mallisto yhdisteli rentoa katumuotia ja urheiluhenkeä. Rentojen huppareiden ja baseball-takkien sekä valuvien housujen ja runsaiden hameiden lisäksi lavalla nähtiin myös hartia- ja vyötärölinjaa korostavaa äärimmäisen tarkkaan räätälöintiä. Mustavalkoisessa paletissa oli värinpilkahduksiakin, kirkkaimpina niistä Pantonen vuoden väri sinisenliila ja eloisat kukkakuosit.

Ensi syksyn ja talven miesten muotia esitelleessä näytöksessä käveli myös mallilegenda Naomi Campbell. Näytöksen lopussa muutamille miesmalleille oli puettu suuret siivet kuin muistutuksena siitä, että tämä oli Virgil Ablohin viimeinen näytös – uran ja samalla elämän joutsenlaulu.

Muodin showmies Thierry Mugler menehtyi

Ranskalainen muotisuunnittelija Manfred Thierry Mugler on menehtynyt 73-vuotiaana. Kuoleman kerrotaan aiheutuneen luonnollisista syistä. 

Mugler lanseerasi nimeään kantavan brändin vuonna 1974. Hänen huippuvuotensa muotisuunnittelijana ajoittuivat 1980- ja 1990-luvuille. Hänen vaatteensa olivat joskus vitsikkäitä, useimmiten arkkitehtonisia ja veistosmaisia, ja järjestämänsä muotinäytökset suorastaan spektaakkelimaisia.

Vuonna 1992 lanseerattiin Muglerin Angel-niminen parfyymi, josta tuli valtava menestys.

Yksi hänen näkyvimpiä töitään oli George Michaelin Too Funky -musiikkivideon puvustaminen vuonna 1992. Videolla esiintyi joukko tuon ajan kuumimpia huippumalleja Linda Evangelistasta Tyra Banksiin.

Mugler muistetaan myös artisteille suunnittelemistaan esiintymisasuista, joita on nähty muun muassa Michael JacksoninMadonnanGrace Jonesin ja Beyoncén yllä. 

Mugler oli omaperäinen suunnittelija ja kiinnostava persoona, joka muokkasi vaatteillaan naisvartaloita ja kirurgin veitsellä omia kasvojaan. Kun hänen kasvojensa ilme muuttui uudenlaiseksi vuonna 2019, Mugler kertoi turvautuneensa plastiikkakirurgin apuun onnettomuuden jälkiä korjatakseen. Muglerin muuttunut ulkonäkö herätti huomiota, mutta suunnittelija itse suhtautui kehoonsa yhtä suoraviivaisesti kuten suunnittelemiinsa asuihin: kaikki on muokattavissa.

Kuvat Pasi Salminen, Stockmann ja Louis Vuitton

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.