Reima pukee lapset Klaus Haapaniemeen

Kotimainen lastenvaatemerkki Reima lanseeraa kaikkien aikojen ensimmäisen designer-yhteistyömallistonsa. 

Reima x Klaus Haapaniemi -mallisto on toteutettu yhteistyössä kansainvälisesti tunnetun taiteilija ja printtisuunnittelija Klaus Haapaniemen kanssa. Haapaniemi on suunnitellut mallistoa varten täysin uuden Niitty-kuosin. Leikkisä ja koristeellinen, luonnosta inspiroitunut kuosi on tekijänsä taianomaiselle tyylille uskollinen. 

Mallisto on Reiman ensimmäinen laajempi lasten sisävaatemallisto, johon kuuluu monipuolinen valikoima lasten käyttövaatteita: mekkoja, hameita, huppareita ja paitoja. Sisävaatteiden lisäksi mallistossa on kierrätysmateriaaleista valmistettuja ulkovaatteita.

Pääosin luomupuuvillasta Euroopassa valmistettu Reima x Klaus Haapaniemi -mallisto tulee myyntiin maaliskuussa.

Pradan miesten syysmalliston asusteina Hollywood-tähtiä

Italialaisen muotitalo Pradan miesten syys- ja talvimuotia esittelevässä näytöksessä saattoi bongata tuttuja kasvoja, kun catwalkilla marssi peräti 10 Hollywood-näyttelijää – tunnetuimpina heistä Jeff Goldblum ja Kyle MacLachlan.

Miuccia Pradan ja Raf Simonsin Milanon miesten muotiviikolla esitelty mallisto herätti keskustelua heti tuoreeltaan. Ensiluokkaisesta räätälöinnistä tunnetun huippumuodin airuen uusi mallisto oli kritisoijien mukaan kovin tavanomainen, ja myös vaatteiden istuvuutta arvosteltiin. 

Oli niin tai näin, yksi on varmaa: leveät hartialinjat, korostettu vyötärö ja ylisuuri mitoitus näyttäisivät olevan ensi talven trendejä.

Legendaarinen muodin monitoimimies menehtyi

Tällä viikolla muotimaailma kuuli suru-uutisen, kun sairaalahoidossa ollut 73-vuotias muotilegenda André Leon Talley menehtyi tiistaina sydänkohtaukseen. 

Talley teki yli kolmikymmenvuotisen uran Yhdysvaltojen Vogue-lehdessä uutispäällikkönä, luovana johtajana ja erikoistoimittajana. 

Merkittävän muotivaikuttajan lähipiiriin kuului koko yhteiskunnan kerma: kansainvälisen muotikentän kärkikasti Karl Lagerfeldista Diane von Furstenbergiin ja Anna Wintouriin, eturivin julkimot ja kiinnostavin kulttuuriväki. Talley tunnettiin erityisesti nousevia muotisuunnittelijoita kohtaan osoittamastaan kannustuksesta ja tuesta.

Vogue-uransa jälkeen suorapuheinen Talley laukoi mielipiteitään Huippumalli haussa -tosi-tv-sarjassa neljällä tuotantokaudella. Näyttävä pukeutuja työskenteli myös stailistina nimekkäille julkisuuden henkilöille.

Muotilehti Vogue muisteli pitkäaikaisen työntekijänsä elämää muun muassa kattavalla kuvareportaasilla.Kuvat Reima ja Laura Chouette / Unsplash

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.