Lilja the Label kierrättää uima-asut

Suomalainen uima-asuvalmistaja Lilja the Label on lanseerannut konseptin, jonka tarkoituksena on laittaa käytetyt uima-asut kiertämään. Yhteistyökumppanina on second hand -kaupan pioneeri Relove.

Lilja the Label ottaa vastaan brändinsä käytettyjä uima-asuja huhtikuun ajan. Vähintään tyydyttävässä kunnossa olevan uima-asun voi postittaa tai viedä merkin Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan kivijalkaliikkeeseen. Vastineeksi saa lahjakortin. Kaikki tuotteet tarkistetaan, pesetetään ja sinetöidään lopuksi hygieniasuojilla. 

Käytettyjen uima-asujen valikoima tulee myyntiin Reloven Fredrikinkadun-liikkeeseen toukokuussa. Valikoima sisältää asiakkaiden kierrättämien uikkareiden lisäksi Lilja the Labelin malli- ja kuvauskappaleita.

Louis Vuittonin väliaikainen myymälä aukesi Stockmannilla

Louis Vuittonin väliaikainen myymälä on auennut Helsingin keskustan Stockmannilla. Moderni ja valoisa liiketila sijaitsee tavaratalon katutasossa ja on ympäröity merkin ikonista Monogram-kukkakuviota toistavalla seinärakennelmalla.

Myymälän valikoimaan kuuluu naisten ja miesten nahkatuotteita, matkalaukkuja, kenkiä, asusteita ja tuoksuja. Saatavilla on rajoitetun ajan myös merihenkinen naistenvaatemallisto ja kuratoitu valikoima Yayoi Kusaman ja Louis Vuittonin yhteistyömalliston toisesta osasta.

Luksusmerkki majailee tavaratalossa näillä näkymin vuoden loppuun saakka, jolloin sen Pohjoisesplanadilla sijaitsevan liiketilan remontin odotetaan valmistuvan.

Pali Albin voitti Muodin huipulle -kilpailun

Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelman voittaja on ratkennut. Tuomariston vakuutti finaalimallistollaan Pali Albin. Albinin erähenkistä mallistoa kiitettiin erityisesti taitavasta värien käytöstä ja siitä, että sen asut käyvät kaikille ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta.

Palkinnoksi kilpailun voitosta Albin saa mallistonsa myyntiin Stockmannin Helsingin tavarataloon, lahjakortin Juni Communication -viestintätoimiston valmennukseen ja 10 000 euroa. Lisäksi Ikea kalustaa Albinin työhuoneen, Brother lahjoittaa sinne ompelukoneet ja Nescafé vuoden kahvit.

Kymmenestä kilpailuun osallistuneesta muotisuunnittelijasta finaaliin ylsivät Albinin lisäksi Jarkko Karppinen ja Sakari Säämäki. Lue kolmikon haastattelu täältä.

RATIA ja Samu-Jussi Koski tekivät yhdessä vaatemalliston 

Muotoilutoimisto RATIA ja vaatesuunnittelija Samu-Jussi Koski ovat tehneet yhteistyömalliston. Kapselimalliston luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet on suunniteltu yhdisteltäviksi keskenään. 

Yhteistyö RATIAn kanssa oli Koskelle erityisen mieluisa.

Armi Ratian inspiroimana hakeuduin aikoinani Marimekolle, missä tutustuin myös Ristomatti Ratiaan. Ristomatista tuli vuosien varrella minulle tärkeä mentori ja arvostan hänen elämäntyötään. Pyyntöön yhteistyömalliston suunnittelemisesta oli helppo vastata kyllä”, Koski kertoo tiedotteessa.

Samuji-vaatemerkin perustajana tunnettu Koski on viime aikoina suunnitellut pieniä mallistoja suomalaisille yrityksille, muun muassa Artekille ja Lapuan Kankureille. Lisäksi Koski auttaa yrityksiä esimerkiksi brändinrakennuksessa perustamansa luovan konsulttitoimiston S&Co:n kautta.

RATIA x Samu-Jussi Koski -malliston tuotteet ovat myynnissä ratiashop.comissa ja valikoiduilla jälleenmyyjillä.Kuvat brändit ja MTV Oy / David O’Weger

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.