H&M ja legendaarinen muotisuunnittelija Diane von Furstenberg yhteistyöhön

Pian kotiinsa saa ripauksen huippusuunnittelijan glamouria – ja varsin edulliseen hintaan. H&M Home kertoo julkaisevansa yhteistyömalliston kuuluisan amerikkalaisen muotisuunnittelijan Diane von Furstenbergin kanssa.

Von Furstenberg perusti muotiyrityksensä 1970-luvulla. Uralle lentävän alun antoi hänen suunnittelemansa – ikoniseksi muodostunut – kietaisumekko. Vuosien varrella von Furstenberg on vaatettanut muun muassa presidentin rouva Michelle Obamaa ja Cambridgen herttuatar Catherinea.

H&M Homen ja von Furstenbergin sisustusmallisto lanseerataan ensi vuonna ja siihen kuuluu esimerkiksi vaaseja, tyynynpäällisiä, vilttejä ja kynttilöitä.Valtava joulumarkkina avautuu Helsingin keskustaan

Joulun ja muodin ystäviä hemmotellaan tulevana lauantaina. Silloin Helsingin keskustaan avautuu peräti kaksi valtavaa Xmas Garage -joulumarkkinaa, joissa on yhteensä 1000 neliömetriä kauppatilaa.

Xmas Garage on muotiliike My o Myn pyörittämä kimppakauppa, joka tuo yhteen yli sata muoti- ja lifestyle-alan yritystä. Tänä vuonna joulumarkkinoilla tuotteitaan myyvät muun muassa Aida Impact, Katri Niskanen, Hálo, Formal Friday, Gauhar ja Vestiarium.

Kahdeksannen kerran järjestettävä tapahtuma on jakautunut tänä vuonna kahteen osoitteeseen: Aleksanterinkadulle Kolmen Sepän Patsaalle sekä kauppakeskus Kämp Gallerian yläkertaan Kämp Gardeniin.

Lue tapahtumasta lisää ja katso päivittyvä lista mukana olevista yrityksistä Facebookista.Kalevala avasi elämyskeskuksen ja tehtaanmyymälän

Kalevalalla puhaltavat uudet tuulet. Fashion Finland kertoi syyskuussa, kuinka koruyritys uudisti tappiollisten vuosien jälkeen brändinsä, mallistonsa ja myyntikanavansa. Syksyllä se avasi uuden lippulaivamyymälän Helsingin Keskuskadulle, ja nyt on auennut myös tehtaanmyymälä ja elämyskeskus Helsingin Konalaan.

Kalevala Outlet & Experience -nimisessä tilassa on esillä Kalevalan vanhaa tuotantoa, arkistokuvia sekä esimerkiksi lakkautetun Lapponia -sarjan koruja. Uuden malliston lisäksi myynnissä on jo poistuneita tuotteita sekä II-laatuisia koruja.

Elämyskeskuksen myymälässä olevasta suuresta ikkunasta avautuu näkymä kultaseppien saliin, missä yrityksen tuotteita valmistetaan käsityönä. Kalevala aikoo käynnistää tuotantotiloihin pian myös opastetut tutustumiskierrokset.Annika Takasen suunnittelema Routa on Vuoden Kaunein Sormus

Hämeenlinnalaisen kultaseppä-muotoilija Annika Takasen suunnittelema timanttisormus Routa on voittanut Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun. Routa keräsi reilun neljänneksen kilpailussa annetuista yli 9 000 äänestä.

Routa on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja siinä on yhdeksän timanttia. Takanen sai inspiraatiota suunnitteluun Suomen luonnosta.

– Roudan aiheuttamat halkeamat maaperässä ja jäätynyt maa antoivat muodon sormuksen pintastruktuurille. Routa-sormus on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, niin kihla- kuin vihkisormukseksi. Muotoilultaan se on hyvin unisex, Takanen kertoo tiedotteessa.

13. kertaa järjestettävän Vuoden kaunein sormus -kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja esitellä suurelle yleisölle kotimaista korumuotoilua. Kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Suomen Messusäätiö myönsi voittajalle 3 000 euron stipendin.Teksti Ida Rantala Kuvat H&M, My o My / Janine Rewell, Kalevala, Teemu Töyrylä

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.