Lilja the Label ja Uhana avaavat yhteisen myymälän

Kivijalkakauppa Helsingin Fredrikinkadulla vahvistuu, kun uimapukuvalmistaja Lilja the Label ja muotibrändi Uhana avaavat loka-maaliskuun ajaksi yhteisen myymälän. Yhteismyymälän myötä tamperelaisbrändi Uhana palaa vuoden tauon jälkeen Helsinkiin. Lilja the Labelille ”Fredan” tila on tuttu: brändi on pitänyt siellä showroomia ja myymälää jo viime vuoden maaliskuusta lähtien.

Mistä ajatus kahden brändin kämppiskaveruudesta lähti?

”Meille kesä on se kiireisin sesonki, mutta halusimme pitää ihanaa liiketilaamme auki koko vuoden”, Lilja the Labelin myyntijohtaja Ada Aadeli kertoo.

”Uhana tuli mieleemme, sillä tiesimme, ettei heillä ole ollut Esplanadin-liikkeensä sulkemisen jälkeen omaa myymälää Helsingissä.”

Uhanalla ideasta innostuttiin heti, ja nyt brändit pitävät yhtä puolen vuoden ajan. Neulemekoista ja näyttävistä printeistä tunnettu Uhana tuo Fredrikinkadulle kattavan valikoiman uuden mallistonsa tuotteita. Loppuvuoden aikana myös Lilja the Labelin uima-asuja tulee myyntiin Uhanan lippulaivamyymälään Tampereelle.

”Uskomme, että yhteistyö voi tuoda molemmille brändeille uusia asiakkaita”, Aadeli sanoo.

Yhteismyymälä pitää oviaan auki asiakkaille keskiviikosta lauantaihin. Joulun alla aukioloa saatetaan laajentaa sunnuntaille. 

Lilja the Label & Uhana -co-shop 4. lokakuuta alkaen osoitteessa Fredrikinkatu 25, Helsinki

Palmroth ja Niinmun Design piipahtavat Helsingissä

Lähes satavuotias kenkävalmistaja Palmroth ja korppoolainen naistenvaatebrändi Niinmun Design avaavat pop-up-myymälän Helsingin Kämp Galleriaan lokakuun ajaksi. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun brändit yhdistävät tuotteensa. Pop-up-yhteistyötä tehtiin jo syksyllä 2020, kun Niinmun vieraili Palmrothin tiloissa Tampereella.

”Kummallakaan brändillä ei ole liikettä pääkaupunkiseudulla, mutta asiakkaita sen sijaan on. Nyt hekin pääsevät vihdoin hypistelemään materiaaleja ja kokeilemaan tuotteita”, Niinmun Designin pääsuunnittelija ja perustaja Virpi Kostiainen iloitsee.

Niimun Designin Turun-myymälä sai aikanaan alkunsa pop-upista. Nähdäänkö kohta myös Helsingissä pysyvä Niinmun-myymälä?

”Ei ainakaan vielä”, sanoo Kostiainen. 

”Turun-myymälän lisäksi asiakkaitamme palvelee verkkokauppa ja kesäisin sesonkikauppa Korppoossa.”

Kämp Gallerian pop-upiin Kostiainen tuo myyntiin neuleita ja muutamia uutuustuotteita. Asiakkaiden toiveista paikalle voidaan toimittaa tarvittaessa myös muita tuotteita valikoimasta.

Pop-upin avajaisviikonloppuna paikalla on tavattavissa sekä Kostiainen että Palmrothin väkeä.

Palmroth & Niinmun -pop-up 6.–28. lokakuuta Kämp Galleriassa 

H&M Studio täyttää 10 vuotta ja uudistuu

Ruotsalaisen vaatejätin ajankohtaisimpiin trendeihin keskittyvä H&M Studio -mallisto täyttää 10 vuotta ja uudistuu juhlavuotensa kunniaksi. Jatkossa rajoitettuja mallistoja ilmestyy vuodessa kahden sijaan useampia. Vuonna 2013 ensimmäisen kerran lanseeratun konseptin mallistoista vastaa brändin Tukholman-ateljeen suunnittelutiimi.

Tänään torstaina myyntiin tuleva mustanpuhuva H&M Studio A/W23 -mallisto on saanut inspiraationsa kauhuelokuvien sankarittarista. Mallistossa korostuvat aiempaa vastuullisemmat materiaalit: suurin osa tuotteista on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja tencelistä.

H&M Studio A/W23 -mallisto 28. syyskuuta hm.comissa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle lisää suomalaisia brändejä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla avautuu syksyn aikana kymmenen uutta myymälää, joista suurin osa on suomalaisten brändien. Jatkossa kentältä löytyy ekokauppa Ruohonjuuri, muumimyymälä Moomin Shop, Kankurin Tuvan matkamuisto- ja joulumyymälät, koru- ja designmyymälä Viaminnet sekä kosmetiikkamyymälä Lumene.

”Olemme ylpeitä siitä, että kotimaiset brändit ovat vahvasti edustettuina Helsinki-Vantaan uudistetulla lentoasemalla. Meille on tärkeää, että suomalainen kädenjälki ja osaaminen loistavat kansainvälisellä näyttämöllä”, Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo tiedotteessa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulki tämän vuoden tammi-elokuussa 10,3 miljoonaa matkustajaa, joista 89 prosenttia matkusti kansainvälisillä lennoilla.

Valtaosa uusista liikkeistä tulee sijaitsemaan uudella elämyksellisellä alueella, jota on rakennettu lentoaseman entisen lähtöaulan paikalle. Samalle alueelle avautui kesällä maailman ensimmäinen lentoasemalla sijaitseva second hand -kahvila ja myymälä Relove.

North Outdoorin neuletehdas valmistui Oulussa

Merinovillavaatteisiin erikoistuneen North Outdoorin kahdessa vaiheessa toteutettu kolmen miljoonan euron neulomoinvestointi on valmistunut Oulussa. Ruskon teollisuusalueella sijaitsevan neulomon kokonaispinta-ala on lähes 5 000 neliömetriä, ja 16 neulekoneellaan se pystyy tuottamaan 100 000 merinovillapaitaa vuodessa.

Oma neulomo mahdollistaa oululaisbrändille neuletuotteiden valmistuksen alusta loppuun saman katon alla.

“Neulomo ei ole meille vain kunnia-asia vaan myös kilpailutekijä. Voimme reagoida nopeasti kysyntään ja valmistaa asiakkaiden suosimia malleja sekä värejä, jolloin ei synny hukkaa”, North Outdoorin myyntijohtaja ja omistaja Teemu Kattilakoski kertoo tiedotteessa. 

Kattilakoski omistaa yrityksen yhdessä toisen entisen maajoukkuehiihtäjän, Lauri Pyykösen, kanssa. Helsinkiin kivijalkamyymälän kesällä avanneen yrityksen tavoitteena on laajentua Keski-Euroopan markkinoille keskittymällä ensisijaisesti suomalaisiin neulevaatteisiin. Teksti Johanna Rämö
Kuvat ja video brändit

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.