Relove-ketjun viides myymälä aukeaa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja keskittyy premium-merkkeihin.

Relove kasvaa jälleen. Viidennen second hand -myymälänsä ja sen yhteydessä olevan kahvilansa yritys avaa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Uusi myymälä tulee olemaan maailman ensimmäinen lentoasemalla toimiva second hand -liike.

”Tämä oli meille ainutlaatuinen tilaisuus lähteä viemään kiertotaloutta uuteen ja erilaiseen ympäristöön. Kyseessä on isoin satsauksemme tähän mennessä – ja tässäkin ponnistuksessa tukenamme on ollut loistava tiimi”, sanoo Reloven perustaja Noora Hautakangas

Hautakangas pyörittää yritystä yhdessä kumppaninsa Eero Ukkosen kanssa. Reloven palkkalistoilla on yli 80 työntekijää.

Myymäläpaikka kentällä irtosi kilpailutuksen kautta, sillä lentoasemayhtiö Finavia on valtion omistama. Uutta liiketilaa on suunniteltu ja remontoitu salassa jo useamman kuukauden ajan. Tavoitteena on luoda brändin ilmeelle uskollinen, olohuonemainen ja elämyksellinen paikka. 

Odotukset uutta liikettä kohtaan ovat korkealla.

”Turistien kautta saamme vietyä second handin sanomaa maailmalle”, Hautakangas uskoo.

Reloven vegaaniset ja gluteenittomat kahvilatuotteet ovat pian myös lentomatkustajien saatavilla.

Liikkeen second hand -valikoima tulee keskittymään laadukkaisiin premium-merkkeihin ja designer-vaatteisiin sekä -asusteisiin. Selvitysten mukaan suurin osa suomalaisista kuitenkin ostaa vaatteensa marketeista. Löytyykö kaapeistamme tarpeeksi merkkitavaraa myytäväksi?

”Uskon, että ihmisten vaatekaapeissa on kiertotalouden näkökulmasta paljon potentiaalia. Tietoisuuden lisääntyminen on johtanut siihen, että ostetaan yhä laadukkaampia ja siksi kestävämpiä vaatteita. Niillä on myös jälleenmyyntiarvoa.”

Uusi kahvila-myymälä avaa ovensa Helsinki-Vantaan entisessä lähtöaulassa heinäkuussa. Lentojen porttialueeksi muutetun lähtöaulan muutostyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyn aikana.

Vuonna 2016 perustettu Relove on kasvattanut myymälöidensä määrää vuosien aikana tasaisesti. Muut Reloven konseptiliikkeet sijaitsevat Helsingin Töölössä ja Punavuoressa sekä Stockmannin tavarataloissa Helsingissä ja Tampereella.

Mutta mikä onkaan toimeliaan yrittäjän seuraava askel? Lentoasemalta olisi enää lyhyt matka Suomen rajojen ulkopuolelle.

”En uskalla sanoa enää, että emme laajene”, Hautakangas nauraa. 

”Hyville tilaisuuksille pitää sanoa kyllä.”


Kuvat Hong Nguyen / Unsplash ja Relove

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.