Virgil Ablohin viimeisen malliston tuotteita Louis Vuitton Helsingin-liikkeessä

Puoli vuotta sittten äkillisesti menehtyneen Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelija ja italialaisen muotitalo Off-Whiten perustaja Virgil Ablohin viimeiseksi jääneen malliston tuotteita on saatavilla Suomesta vielä tämän viikon ajan. 

Helsingin Pohjoisesplanadilla sijaitsevassa Louis Vuittonin liikkeessä on myynnissä pieni valikoima Bandana-kesämalliston tuotteita, muun muassa shortseja ja t-paitoja.

Myymälän laukku- ja asustevalikoima saa täydennystä kaksi kertaa vuodessa pienestä vaatemallistosta. Keväisin myynnissä on miesten vaatteita ja syksyisin naisten. Vaatemallistot ovat myynnissä aina kuukauden ajan. 

Tanssitaiteen uranuurtaja Aira Samulinin elämä musikaalina

”Jos olisin luomalla luonut itselleni imagon, ei minua olisi julkisesti olemassakaan. Satun vain olemaan tällainen kuin olen”, on Aira Samulin joskus sanonut.

Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella on nyt mahdollisuus tutustua energisen tanssijalegendan vaiheikkaiseen elämäntarinaan sekä menestyksekkääseen uraan viihteen ja muodin parissa. Yhdeksän vuosikymmentä kattava tarina alkaa Raja-Karjalan sota-ajasta ja vie Helsingin tanssipiirien läpi kohti tätä päivää. Tanssijauransa lisäksi Samulin tunnetaan muun muassa Fashion Finlandin tyyliblogistaan

Musikaali Airan nimikkoroolissa nähdään Helena Rängman. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Heikki Paavilainen. Koreografioiden takana ovat tanssijat Jani Rasimuja Tanja Huotari. Musikaalin vauhdikasta menoa säestää live-orkesteri.

Aira Apianniemen kesäteatterissa 14.6.–14.8.

Klaus Haapaniemi & Co avaa kesäkaupan Lonnan saarelle

Klaus Haapaniemi & Co avaa kuun viimeinen päivä kesäkaupan Helsingin edustalla sijaitsevalle Lonnan saarelle.

”Kesäkauppamme löytyy hirsihuvilasta, joka ei normaalisti ole yleisölle avoinna”, kertoo Klaus Haapaniemen asiakaskokemusvastaava Jan Koskinen.

Idyllinen tila on baarin ja putiikin yhdistelmä, jonne voi halutessaan poiketa nauttimaan vaikkapa lasillisen viiniä. Myynnissä on nimittäin brändin omaa saksalaista rieslingiä ja juomasekoituksia, joiden pohjana on yhteistyössä kokki Antto Melasniemen kanssa kehitetty Tënu Gin. 

Kesäkaupan valikoimaan kuuluu myös rajoitetun ajan saatavilla olevia erikoistuotteita.

Miksi kesäkauppa päätettiin avata juuri Lonnan saarelle – vaikka se sijaitseekin vain nopean lauttamatkan päässä mantereesta?

”Lonnassa järjestetään kesän aikana paljon tapahtumia, ja se on turistien suosiossa. Ajattelimme, että he ehkä löytävät meidät helpommin sieltä kuin keskustan ostoskaduilta.”

Klaus Haapaniemellä on myymälä myös Helsingin Kämp Galleriassa. Se palvelee kesän ajan normaalisti.

Klaus Haapaniemi & Con kesäkauppa Lonnassa 30.6.–7.8

Taidetta 20 000 napista ja kolmesta rukinpyörästä

Mitä syntyy, kun yhdistetään 20 000 nappia ja kolme rukinpyörää? Se selviää Mäntyharjulla sijaitsevassa Taidekeskus Salmelassa, missä on esillä tekstiilitaiteilija Helena Vaarin teoksia. Näytteillä on sekä uusia teoksia että vanhaa tuotantoa parin vuosikymmenen takaa. 

Uudempien teosten materiaalina on käytetty lukuisia nappeja, jotka taiteilija hankki kahdeksan vuotta sitten lahtelaisen paitavalmistaja Jousipaita Oy:n loppuunmyynnistä. Samoja nappeja on aiemmin käytetty muun muassa Rajavartiolaitoksen ja Finnairin lentoemäntien univormuissa, mutta nyt ne ovat saaneet uuden tehtävän osana innovatiivisia taideteoksia. 

Käsin tehdyt teokset on toteutettu yhdessä pukuompelija Elli Immosen kanssa.

Helena Vaarin teoksia Taidekeskus Salmelassa 11.6.–14.8.Kuvat brändit, Johannes Iija ja Helena Vaari

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.