Kalevala Koru on mukana Kööpenhaminan muotiviikolla ensimmäistä kertaa. Merkin second hand -korut ovat osa Rolf Ekrothin uutta mallistoa.

Kotimaisen koruvalmistaja Kalevala Korun ja vaatesuunnittelija Rolf Ekrothin yhteismallisto esiteltiin tiistaina Kööpenhaminan muotiviikolla täydelle katsomolle.

Ekroth on suunnitellut Missing – Rolf Ekroth Linked by Kalevala -nimiseen mallistoonsa joukon erivärisiä huppareita, joita koristaa kookkaan Kalevala-logon lisäksi uniikki Kalevala Pidetty -koru. Vuoden 2022 lopulla lanseerattu second hand -mallisto Pidetty koostuu uuden veroisiksi kunnostetuista käytetyistä Kalevala-koruista.

Kööpenhaminan muotiviikolle päästäkseen brändien on täytettävä tapahtuman vastuullisuussuunnitelmassa määritellyt vaatimukset, joissa korostuvat tänä vuonna muun muassa kiertotalous ja kestävät materiaalit.

Kiertotalous on tärkeä osa Ekrothin suunnittelufilosofiaa, ja juuri siksi hän halusi Kalevalan Pidetty-korut osaksi mallistoaan.

”Menneiden vuosikymmenten uniikit Kalevala-korut sopivat täydellisesti mallistoon, joka on syntynyt kaipuusta menneisyyden muistoihin ja nostalgiaan monen sukupolven ajalta”, Ekroth sanoo tiedotteessa.

Vastuullisuus on kuulunut aina vahvasti myös Kalevala Korun liiketoimintaan: kaikki brändin tuotteet valmistetaan käsityönä yhtiön tehtaalla Helsingissä ja korujen materiaalina käytetty kulta on täysin kierrätettyä, hopeakin 99-prosenttisesti.

Kalevala Korulla uskotaan vakaasti kiertotalouden mahdollisuuksiin korubisneksessä. Merkin omien kanavien myynnistä jo melkein 15 prosenttia tulee second hand -koruista, ja yhtiön tähtäimessä on, että vuonna 2025 osuus olisi 25 prosenttia.

Yhteismalliston esitteleminen Kööpenhaminan muotiviikolla tukee samalla Kalevala Korun kansainvälisen kasvun strategiaa: 85-vuotias suomalaisbrändi havittelee nyt entistä laajempaa yleisöä.Teksti Johanna Rämö
Kuvat James Cochrane

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.