Listasimme syksyn kiinnostavimmat muotitapahtumat. Niistä yhteen on pääsy vain Fashion Finlandin jäsenillä.

Vol. 1 – tulevien suunnittelijatähtien muotinäytös Arabianrannassa

Metropolia-ammattikorkeakoulun vaatetusalan vestonomiopiskelijat järjestävät tänä lauantaina ensimmäisen oman muotinäytöksensä. Vol. 1. -muotinäytöksen estradina toimii Helsingin Arabianrannassa sijaitseva historiallinen tehdaskortteli Arabia 135. Illan aikana mallistojaan esittelee kymmenen nuorta suunnittelijaa – yksi heistä on Muodin huipulle -tosi-tv-kilpailusta tuttu Sakari Säämäki.

Vol. 1 -muotinäytös 2.9. klo 19 Arabia 135:ssä

Helsinki Design Week – kymmenen päivää ja yli sata tapahtumaa

Pohjoismaisten suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week on järjestetty Helsingissä joka syyskuu jo vuodesta 2005 lähtien. Kymmenpäiväisen festivaalin aikana järjestetään tänä vuonna yli sata tapahtumaa. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, työpajoja, juhlia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta. Valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Muotiväki suunnannee ainakin Fashion Walks -muotinäytökseen ja Design Market -myyntitapahtumaan, joista molemmat järjestetään Kaapelitehtaalla. Jälkimmäisen yhteydessä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Collectors’ Market, jossa muun muassa nuorten suomalaisten muotisuunnittelijoiden yhteisö Fashion Community Helsinki myy luomuksiaan.

Harvinaista herkkua tarjoaa VAIN, jonka normaalisti vain ajanvarauksella auki oleva konseptimyymälä toivottaa kävijät tervetulleiksi koko tapahtumaviikon ajan. Myynnissä on uuden kevätmalliston asusteita ja erikoiserä mekkoja. 

Fashion Finlandin toimituksen tärpit: 10-vuotispäiväänsä juhlistavan miestenvaatemerkki FRENNin valokuvat Fredrikinkadun-myymälässä ja éN Hatsin lierihatut Merikorttelin kuudennen kerroksen näyttelyssä.

Helsinki Design Week 8.–17.9. kaupungilla ja verkossa

Fashion Finlandin uusi tapahtumasarja yhdistää muodin ja markkinointiviestinnän tekijät

Fashion Finland lanseeraa uuden aamuseminaarien sarjan jäsenilleen. Tapahtumissa muotialan yrittäjät pääsevät vierailemaan helsinkiläisissä markkinointiviestinnän toimistoissa – tarjolla on kahvia, vinkkejä ja puhetta markkinoinnin eri osa-alueista. Tulossa on tietoiskuja ainakin viestinnästä, brändimainonnasta, myynnistä, sosiaalisen median tehokkaasta hyödyntämisestä ja verkkokaupasta.

Ensimmäinen tapahtuma on PR-toimisto Mellakka Helsingillä perjantaina 29. syyskuuta kello 9 alkaen. Aiheena on Mellakan eri osaamisen alueista viestintä ja ansaittu media.

Tapahtumiin on etukäteisilmoittautuminen. Ilmoittautumislinkit lähetetään Fashion Finlandin yritysjäsenille sähköpostitse syksyn aikana.

Finlaysonin juhlanäyttelyn kuoseja esillä Forssan kaupunginkirjastossa

Suomalaista muotoilua esitellyt Finlayson 200 -näyttely kiersi Japanissa vuodet 2021–2023. Näyttelyn painokangasaineistosta valtaosa oli lainassa Forssan museosta. Nyt museon kokoelma-aineisto on palannut kotiin. Finlayson Forssassa – kuosien kotiinpaluu -näyttelyssä esillä on painokankaisiin ja niiden tuotantoon liittyviä luonnoksia ja kangasnäytteitä 1940–1980-luvuilta. 

Näyttely on kuosien kotiinpaluu myös toisesta näkökulmasta tarkasteltuna: Finlaysonin kuosituotanto sai aikanaan alkunsa Forssassa ja lähti sieltä maailmalle, lukuisille jälleenmyyjille, vaatteiksi ihmisten päälle ja koteja koristamaan.

Osana Forssa 100 -juhlavuoden ohjelmaa näyttelyyn järjestetään maksuttomia opastuksia torstaina 7.9. ja 21.9. klo 13.

Finlayson Forssassa – kuosien kotiinpaluu 28.9. saakka näyttelytila Vinkkelissä

I love me – viikonlopun verran kauneutta, hyvinvointia ja muotia

Kauneuteen, hyvinvointiin ja muotiin keskittyvät I love me -messut vahvistavat otettaan muodista, kun tapahtuman ensimmäisenä Muodin ystävänä aloittaa Fashion Finlandin entinen päätoimittaja, LUT-yliopiston työelämäprofessori ja muotialan moniosaaja Sami Sykkö.

Messuilla julkistetaan tänä vuonna toista kertaa järjestettävän Muodin kiertotalouskilpailun voittajat ja valitaan Vuoden kaunein sormus. Lisäksi ohjelmassa on mukana lokakuun alussa julkistettava Vuoden nuori suunnittelija, joka saa messuille muun muassa oman osastonsa.

I love me -messut 20.–22.10. Helsingin Messukeskuksessa

Textile & Fashion Forum tarjoaa kohtaamispaikan muotialan edelläkävijöille

Textile & Fashion Forum Helsinki 2023 kokoaa saman katon alle alan yrityksiä, koulutuksentarjoajia, tutkimuslaitoksia, mediaa ja alan sidosryhmiä Suomesta ja Euroopasta.

Kaksipäiväisen tapahtuman teema on kestävä tulevaisuus, ja sen ohjelma koostuu seminaarista, rinnakkaisista päivätilaisuuksista, iltatilaisuudesta sekä yritysvierailuista. Lipputyyppejä on myynnissä useita erilaisia.

Textile & Fashion Forum 26.–27.10. Pikku-Finlandiassa


Teksti Johanna Rämö ja Jani Niipola
Kuvat éN Hats, HDW ja Finlayson Oy

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.