Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo Pinja Antikainen, 27.

”Aloitin ompelemisen jo lapsena tekemällä vaatteita unileluilleni ja tuunaamalla omiani. Olen pienikokoinen, ja valmisvaatteet harvoin istuivat toivotulla tavalla.

Työskentelin ennen ryhmäliikuntaohjaajana, personal trainerina ja uimaopettajana. Kun aloin nähdä jatkuvasti unia vaatteista, päätin vaihtaa luovalle alalle. Viime keväänä valmistuin muotoilijaksi LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista.

Pienestä saakka olen tallentanut näkemäni unet joko kirjoittamalla tai äänittämällä. Nykyään käytän unia suunnittelutekniikkana. Ne ovat apukeino, joilla ammennan jotain itsestäni. Vaate ei ole minulle vain vaate, vaan tarina, jossa se kohtaa ihmisen. Suunnittelemani vaatteet ilmentävät usein tunnetiloja tai ovat kantaaottavia.

Osallistuminen Muodin huipulle -ohjelmaa oli hyppy tuntemattomaan. Ehdin olla kisassa mukana vain lyhyen aikaa, mutta silti olen nyt kokemusta rikkaampi.

Hakeudun elämässä usein tilanteisiin, joissa voin saada henkisesti turpaani. Mitä enemmän kohtaan vastoinkäymisiä, sitä vahvemmaksi ja rohkeammaksi tulen. Kun ei odota onnistuvansa, ei epäonnistuminenkaan tunnu niin pahalta. Kannustan kokeilemaan rohkeasti uusia asioita – esteet ovat usein vain päänsisäisiä.

Haaveilen elämästä ulkomailla, ja siksi opettelen englannin kieltä aktiivisesti. Haaveissani on myös oma brändi tai työ isossa muotitalossa, jossa voisin keskittyä piirtämiseen ja suunnitteluun. Ensin keskityn kuitenkin hiomaan taitojani paremmiksi.”

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa suunnittelijat jaettiin kahteen joukkueeseen. Tehtävänä oli valmistaa yhtenäinen mallisto, joka koostuu tulevaisuuden muotiklassikoista.


Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.