Suomalaisten perheenäitien kehittämälle Vaatelaastarille on myönnetty Keskuskaupparikamarin Vuoden vastuullisuusteko -palkinto ja Design from Finland -merkin Vuoden designteko -tunnustus.

Tänä syksynä Oikiat Designin Jetta Liukkonen, Anne Jurvelin-Pummila ja Taija Sailio ovat saaneet pokkailla palkintoja hiki hatussa, kun yrityksen kehittämälle Vaatelaastarille on satanut erilaisia tunnustuksia.

Plakkarissa on sekä Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -palkinto että Design from Finland -merkin Vuoden designteko -tunnustus. Jälkimmäinen myönnetään suomalaiselle yritykselle, jonka liiketoiminnassa design on merkittävässä roolissa. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa vastuullisuus, toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

Vaatelaastari noteerattiin aiemmin syksyllä myös I love me -messuilla, jossa se palkittiin Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa. Tekstiili- ja muotialan kiertotalouspalkinnot jaettiin tänä vuonna messuilla ensimmäistä kertaa.

Vaatelaastari soveltuu vaatteiden lisäksi kaikenlaisten tekstiilien paikkaamiseen, myös kenkien.

Vaatelaastari on suomalaisten perheenäitien kehittämä apu puhkikuluneisiin sukkiin, purkautuneisiin takinsaumoihin, reikäisiin housunpolviin ja risaisiin tennareihin.

Äidit saivat idean vaatteeseen liimattavasta tekstiililaastarista, kun kaipasivat helppokäyttöistä vaatepaikkaa. Markkinoilla olevat paikat olisi pitänyt joko silittää, ommella, kuumentaa tai liimata. Äitien ahdingosta syntyi Vaatelaastari, jolla vaatteen saa paikattua ilman neulaa, lankaa tai silitysrautaa. Hankaamalla kiinnitettävän Vaatelaastarin luvataan pysyvän tekstiilin pinnassa useita pesukertoja.

Suomessa valmistettaville Vaatelaastareille on myönnetty sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkki.

Kuvat Sanna Krook ja Harri Tarviainen

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.