Fashion Finlandin järjestämässä Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalassa jaettiin muotialan merkittävimmät tunnustukset. Suomen pääministeri Sanna Marin valittiin parhaaksi muotivaikuttajaksi. Myös Marimekko ja kotimainen Infinna-kuituinnovaatio pääsivät palkinnoille.

Fashion Finland järjesti Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalan perjantaina 16. syyskuuta Scandic Grand Central -hotellissa Helsingissä. Gaalassa palkittiin paras markkinointiteko, vastuullisuusteko, muotielämys ja muotivaikuttaja sekä julkistettiin Suomen paras muotikauppa -yleisöäänestyksen voittaja. Asiakkaiden äänestämää Suomen parasta muotikauppaa lukuun ottamatta voittajat valitsi muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo.

Paras markkinointiteko: Marimekko x Adidas

Kotimainen kuositalo Marimekko on lyönyt hynttyynsä yhteen urheiluvaatejätti Adidaksen kanssa reilun vuoden aikana peräti kolme kertaa. Syytkin ovat selvät: brändiyhteistyöt lisäävät Marimekon kansainvälistä tunnettuutta ja tukevat yhtiön kansainvälistä kasvustrategiaa. Lisäksi yhteistyömallistot tuovat Marimekolle lisenssituottoja. Ja sitten on tietenkin vielä se olennaisin: kansa tykkää.

Parhaana markkinointitekona palkittiin Marimekon ja Adidaksen yhteistyömallistot. Tunnustuksen otti vastaan Marimekon Sylvia Sene.

Paras vastuullisuusteko: Infinna-uusiokuitu

Suomalainen tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Companyn Infinna-uusiotekstiilikuitu muistuttaa ominaisuuksiltaan puuvillaa. Se valmistetaan puuvillapitoisesta tekstiilijätteestä, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Tällä hetkellä Infinited Fiber käyttää raaka-aineenaan Suomessa kerättyjä poistotekstiilejä. Vuoden sisällä Infinited Fiber Company on ilmoittanut solmineensa sopimuksen Infinna-uusiokuitunsa toimittamisesta ensin tanskalaisbrändi Gannille ja sitten PVH Europelle. Maailman suurimpiin muotiyrityksiin kuuluva PVH tunnetaan muun muassa Tommy Hilfiger- ja Calvin Klein -brändeistään.

Paras muotielämys: Nuorten vaatebrändien tuleminen

VAINZouseph’sJustudiosJoutenHedvigLilja the LabelEshe Studios. Parikymppiset nuoret perustavat nyt ennakkoluulottomasti ja rohkeasti vaatebrändejä. Uuden sukupolven muotibrändeissä korostuvat kestävyys, kotimaisuus ja käsin tekeminen, ja ne luovat pohjaa Suomen tuleville menestymisen mahdollisuuksille muodin maailmassa.

Paras muotielämys -palkinnon kävi kaikkien nuorten muotisuunnittelijoiden puolesta pokkaamassa Justudiosin Vilma Uuttu.

Paras muotivaikuttaja: Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin on tehnyt selväksi, että myös valtionpäämies voi olla kiinnostunut pukeutumisesta, pukeutua kuin ikäisensä – ja olla silti uskottava. Marin luottaa tyylissään selkeään väripalettiin ja vaatekaapin klassikkoihin, kuten valkoiseen t-paitaan, sinisiin farkkuihin ja mustaan bleiseriin – nahkatakkia tietenkään unohtamatta. Eikä Marinin yksinkertaisinkaan jakku ole tylsä tai tavallinen vaate, sillä jos ei muuta, hän somistaa sen kiinnostavasti kapealla vyöllä. Marin on esiintynyt televisiossa myös uimapuvussa, ja sekin oli tyylillinen riemuvoitto.

Asiakkaat valitsivat porilaisen muotitavaratalo Ratsulan Suomen parhaaksi muotikaupaksi. Kuvassa toimitusjohtaja Matti Ratsula perheineen ja palkinnon jakanut tanssijalegenda Aira Samulin.

Suomen paras muotikauppa: Ratsula

Muotitavaratalo Ratsula on neljännen polven porilainen perheyritys, joka on myynyt muotia jo vuodesta 1924 lähtien. Ratsula valittiin Suomen parhaaksi muotikaupaksi myös kaksi vuotta sitten. Tällä kertaa yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 2 000 ääntä, joista Ratsula kahmaisi neljäsosan. Asiakkaat kiittivät erityisesti Ratsulan asiantuntevaa palvelua ja monipuolista valikoimaa.

Fashion Finland onnittelee kaikkia voittajia!


Kuvat Julius Töyrylä

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

1 kommentti

  • Paras muotivaikuttaja Sanna Marin hmm ? Hän on ollut viimevuodet paljon tv:ssä yhtäaikaa 3 kanavan uutisten lukijan Maija Lehmusvirran kanssa. Maijan upeat vaatteet vertailuna Sanna Marinin vaatteille ovat aivan toista luokkaa.

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.