Kaupallinen yhteistyö: Peroni

Stylisti ja hiusmuotoilija Mikko Vainiolle pukeutuminen on keino ilmaista itseään, mutta se toimii myös käyntikorttina muotialalla. Viimeksi Vainion tyyli huomattiin, kun hänet valittiin Peroni Style Ambassadoriksi.Uusin muotihankintani:

Viimeisin ostokseni on italialaisen muotitalo Missonin valtava vintage-neule. Neuleessa on kaikki mahdolliset värit, ja kuosi on tyypillistä 1980–90-luvun Missonia. Halusin ison neuleen, jotta voin kääriytyä siihen kokonaan – ja siksi tämä on täydellinen syksyn tunnelmallisiin hetkiin. Viikonloppuna neule pääsee ensimmäistä kertaa käyttöön, kun lähdemme ystävieni kanssa syysretkelle Turun saaristoon.


Rakkain vaatekappaleeni:

Vaatekappaleista rakkaita tekevät niihin liittyvät tarinat ja hetket. Minulla on useita rakkaita vaatteita, ja yksi niistä on Moschinon leopardikuvioinen smokkitakki. Se päällä on aina hauskaa – sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Viimeksi smokki oli ylläni ystäväni syntymäpäiväillallisella. Tykkään pukeutua räväkästi ja huomiota herättävästi, mutta leopardismokki on niin spesiaali, että sitä täytyy vähän säästellä.


Suomalainen muotisuosikkini:

Yksi suosikkini on tämän vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittu Ervin Latimer, jonka töitä olen ihaillut hänen opiskeluajoistaan asti. Pyrin käyttämään suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita varsinkin reissatessani, koska ulkomailla tyyliäni kommentoidaan useammin kuin Suomessa. Esimerkiksi Lontoon miesten muotiviikoilla sain valtavasti huomiota Daniel Palillon värikkäässä paidassa. Saan lähes pelkästään positiivisia kommentteja ja uskon, että se johtuu itsevarmuudesta, jota oma tyylini minulle antaa.


Tämä ostos kirpaisi:

Kun täytin 35 vuotta, halusin hankkia laadukkaan kellon. Mielestäni se kuuluu tyylikkääseen miestenpukeutumiseen. Säästin rahaa, kartoitin vaihtoehtoja ja päädyin lopulta Rolexin Datejustiin. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Usein tyylini on rento ja jopa vähän rähjäinen, mutta tyylikäs kello pitää homman tasapainossa. Laadukas klassikkokello myös säilyttää arvonsa.


Arjen luottounivormuni:

T-paita, farkut ja lenkkarit. Tykkään erityisesti pehmeäksi pestyistä vintage-paidoista. Farkkuni ovat viime aikoina vaihtuneet leveälahkeisista flare-malleista rennompiin ysärileikkauksiin. Teen suuren eron arki- ja juhlapukeutumisen välille. Arkena mukavuus ja käytännöllisyys ovat tärkeitä, eivätkä vaatteet saa olla tiellä töissä.


Lempikauppani:

Shoppailen sekä kivijalassa että verkossa. Helsingissä tykkään käydä ostoksilla esimerkiksi muotiliike Beamissa, ja netissä olen viime aikoina suosinut Matches -nimistä muodin verkkokauppaa. Kivijalkakaupoissa erityistä on se, että niissä voi pyöriä myös tyyli-inspiraatiota imemässä ja tunnelmaa aistimassa. Minulla on lempikauppoja ympäri maailmaa, esimerkiksi Dover Street Market Lontoossa, Acne Archive Tukholmassa sekä Le Bon Marché -tavaratalo Pariisissa.


Hänen tyylitajuaan ihailen:

Ystäväpiirissäni on paljon kiinnostavia pukeutujia, ja nykyään selailen erilaisia tyylejä myös Instagramissa. Ammennan inspiraatiota omaan pukeutumiseeni niin miehiltä kuin naisilta. Yhtä tiettyä ihailun kohdetta on vaikea valita. Yksi voisi olla country-tähti Orville Peck. Hänen glam-cowboy-ysäriskeittari-tyylinsä on mielestäni hauska sotku.


Tuoksu, jota en vaihda:

Costume Nationalin Homme on ollut luottotuoksuni ja tavaramerkkini jo vuosia. Se on voimakas tuoksu, jonka perusteella ystäväni saattavat tunnistaa minun olevan paikalla. Olen saanut tuoksusta positiivisia kommentteja esimerkiksi taksinkuljettajilta ja ohikulkijoilta. Arkena käytän välillä myös kevyempiä ja raikkaampia tuoksuja – esimerkiksi kesällä tykästyin muotitalo Loewen Paula’s Ibiza -nimiseen kausituoksuun, joka vie mukavasti lomatunnelmiin. Valitsen tuoksun aina tyylin ja fiiliksen mukaan, sillä mielestäni tuoksu on osa pukeutumista.


Unohtumattomin pukeutumiseen liittyvä muistoni:

Ehkä voin jatkaa tarinointia Moschinon leopardismokista. Se oli päälläni muotitalo Mulberryn juhlissa Lontoossa syksyllä 2011, kun silloinen suosikkiartistini Kelis tuli kehumaan tyyliäni. Sinä iltana tutustuin mielettömiin tyyppeihin ja sain monta uutta ystävää. Olen huomannut, että mielenkiintoinen tyyli auttaa verkostoitumisessa. Ihmiset tulevat useammin juttelemaan, ja persoonallisessa asussa jää mieleen.


Seuraavaksi haavelistallani:

Minulla on jo paljon kaikkea ja vaatekaappini kulmakivet ovat olemassa, joten en tee hankintoja kovin usein. Ostan uusia vaatteita vain silloin, jos eteeni sattuu jotain todella upeaa. Shoppailu on mukavaa erityisesti matkoilla, koska silloin vaate tuo mieleen muistoja ja hetkiä reissuilta. Oikeastaan ainoa asia, josta nyt syksyn viilentyessä olen alkanut haaveilla, ovat kotimaisen Sauson hansikkaat. Niissä on todellista tyyliä ja laatua!


Millaisella asukokonaisuudella hait Peronin tyylilähettilääksi – ja miksi:

Kaikki tapahtui hetken mielijohteesta! Minulla oli asukuva valmiina, kun huomasin Peronin rekrytoinnin, ja sitten päätin hakea sillä kuvalla mukaan. Ajattelin vihreän värin, asennelasien ja urbaanin fiiliksen sopivan Peronin maailmaan – ja tässä sitä nyt ollaan.Seuraa Mikon tyylinäytteitä Instagramissa @2pintaa sekä Peronia @peronifinland.


Teksti Vivi Staffans Kuvat Miika Kemppainen, Rune Kjelseth

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.