Kaupallinen yhteistyö: Sifter

Nopeiden voittojen tekeminen on sijoittajalle hankalaa, mutta näillä sijoituspalveluyhtiö Sifterin ohjeilla voit vaurastua.



Sijoituspalveluyhtiö Sifterin toimitusjohtaja Santeri Korpisen vinkki numero 1: PIDÄ PITKÄ TÄHTÄIN

”Vaurastuminen ei ole sprinttijuoksu vaan maraton. Hyvin harvoin sijoittaja onnistuu rikastumaan pörssissä pikavoitoilla. Kuluneen vuoden tapahtumat – pörssin nopeat nousut ja muutokset – ovat tehneet sijoittamisesta trendikästä. Osan mielestä rahan tekeminen pörssissä on helppoa. Tämä ei ole kuitenkaan normaalia. Sen sijaan vaurastuminen pitkällä tähtäimellä on mahdollista kaikille, pienilläkin summilla.

Mutta vaikka jokainen meistä on varmasti kuullut, että sijoittamista pitäisi tehdä pitkällä tähtäimellä, niin mitä tapahtui viime keväänä koronapandemian alkaessa? Kurssien syöksyessä moni unohti sijoittamisen pitkän tähtäimen opin ja myi hädissään sijoituksiaan. Myyminen on helppoa, mutta takaisin tuleminen psykologisesti vaikeaa. 

Pian osakekurssit lähtivät taas nousuun, ja kun katsoo taaksepäin, osakkeet ovat olleet ehdottomasti tuottavin sijoitusmuoto. 10 vuoden ajanjaksoilla osakkeet ovat tuottaneet keskimäärin 7–9 prosenttia vuodessa. Se tarkoittaa, että tuplaat pääomasi kymmenen vuoden välein. Eli jos sijoitat oikein, tekemättä mitään 10 000 euroasi on 10 vuoden päästä kasvanut 20 000 euroksi ja siitä kymmenen vuoden kuluttua 40 000 euroksi ja siitä kymmenen vuoden kuluttua 80 000 euroksi. Tietysti maailma voi muuttua, mutta näin se on mennyt tähän saakka 1900-luvun alusta alkaen eli viimeiset 120 vuotta. Ja tähän ajanjaksoon mahtuu myös merkittäviä pörssiromahduksia.”



Vinkki numero 2: AIKAHAJAUTA

”Älä sijoita koko rahapottia kerralla, vaan tee lisäsijoituksia ajan kuluessa. Aikahajautuksen idea on siinä, että niin voit pienentää sijoituksen riskiä – jos sattuisit aloittamaan sijoittamisen ja osakkeiden ostamisen esimerkiksi juuri sillä hetkellä, kun pörssikäyrät ovat hetken huipussaan.

Muotialalla tätä voisi verrata siihen, ettei vuoden kaikkia uusia vaatteita kannata ostaa samana päivänä, vaan vaikkapa kolmena eri ajankohtana, jolloin ostopäiviin saattaa sattua myös alennusmyynti.

Tosin pörssisijoittamisessa pitkä tähtäin tai aikahajautuskaan eivät auta, jos sijoituskohde on väärä.”



Vinkki numero 3: ÄLÄ TUNTEILE

”Sijoittamisen tärkeimpiä sääntöjä on, ettei osakkeita saa ostaa tunteella ja kotityöt on tehtävä. Analysoi ennen sijoittamista, voiko ostamasi yhtiö kasvaa vielä ensi vuonnakin. Eli mikä tekee yrityksen myymästä tuotteesta tai palvelusta niin erinomaisen tai palkitsevan, että sinä ja moni muu suostuu maksamaan siitä tulevaisuudessakin? Sen lisäksi sijoittajan pitää tietysti tarkastaa talousmittarit: onko yrityksen tulos kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana ja näyttääkö siltä, että se kasvaa seuraavatkin viisi vuotta.

Vältä yhtiöitä, jotka rämpivät syvällä vuodesta toiseen. Maallikko voisi ajatella esimerkiksi niin, että nyt kannattaisi ostaa lentoyhtiöiden osakkeita, kun niillä on pandemian jälkeen eittämättä edessään nousukiitoa. 

Ehkä ei kuitenkaan kannata koskea lentoyhtiöihin, sillä ne eivät ole missään päin maailmaa olleet kovin hyvä sijoituskohde – pitkällä tähtäimellä. 

Hyviä sijoituskohteita ovat yhtiöt, jotka kasvavat ja kehittyvät vuodesta toiseen. Sellaisia yhtiöitä ovat esimerkiksi Kone ja L’Oréal, joiden tulokset ovat kasvaneet koko ajan, ja ne ovat tuottaneet sijoittajilleen todella hyvin.



Vinkki numero 4: TULE SIFTERILLE

Jos et jaksa tehdä kotitöitä, valitse rahasto, joka oikeasti perehtyy omistamiinsa yrityksiin. Tarkasta myös, ovatko rahaston hoitajilla myös omat rahansa sijoitettuna yritykseen.

On vuorenvarmaa, että jossain kohtaa maailman talouteen tulee epävarmuuksia, ja osakkeiden hinnat syöksyvät. Osakkeet saattavat olla pois muodista useammankin vuoden. Juuri ne ovat niitä aikoja, kun pitkän tähtäimen sijoittajien kannattaisi ostaa osakkeita. Osakkeet ovat aina palanneet takaisin muotiin ja osakekurssit ovat aina lopulta lähteneet nousuun.

Kun maailma on täynnä rahastoja, miksi sinun kannattaa tulla asiakkaaksi meille, Sifterille?

Siksi, että meidän rahastomme sijoittaa kuten opetamme – yhtiöihin, jotka ovat vakaita, laadukkaita ja tekevät hyvää tulosta. Analysoimme sijoituskohteemme niin tarkasti, että sijoittajan riskit ovat pienet. Jopa huonoina aikoina nämä yritykset menestyvät, koska ne tekevät tai myyvät tuotteita tai palveluita, joita ihmiset tarvitsevat aina.

Kun tavallinen ihminen sijoittaa yleensä muutamiin yrityksiin, Sifterin kautta pääset sijoittamaan 30 laatuyritykseen. Vaikka tästä seuraa tietysti sijoittajalle myös kuluja, Sifterin tuotto on ollut historiallisesti parempi kuin vertailuindeksien. Pitkäjänteisellä laatuyhtiöihin sijoittamisella  olemme Sifterin olemassaolon aikana eli vuodesta 2003 alkaen tuottaneet asiakkaillemme 390 prosenttia voittoa eli keskimäärin 9,3 prosenttia vuodessa.


Vastuuvapauslauseke. Tämän artikkelin sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.


Tutustu Sifteriin osoitteessa Sifterfund.com
Santeri.korpinen@sifterfund.com ja +358 50 368 9129

Sifter -sijoitusrahasto tukee Fashion Finlandin toimintaa ja muodin kulttuuria Suomessa.


Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi




Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.