Kaupallinen yhteistyö: CURA Finland

Vaatteista sanotaan, että ne ovat ihmisen toinen iho, mutta yöllä samassa roolissa on peitto. Ja koska uni tunnetusti kaunistaa, nukkumiseen kannattaa sijoittaa.


Terveysalan yrittäjä Johan Andersson perusti painopeittoihin erikoistuneen CURA of Swedenin vuonna 2017. Anderssonin naisystävällä oli vaikeuksia nukkua, ja Andersson päätti, että vaivaan oli löydyttävä luonnollinen apu.

Hän huomasi, että Ruotsin terveydenhuollossa käytetään onnistuneesti painopeittoja uniongelmien hoidossa. Kuluttajille niitä ei tuolloin kuitenkaan vielä juuri myyty.

Niinpä Andersson ryhtyi toimeen ja lanseerasi CURA -painopeiton. Hänen tavoitteenaan oli saada ihmiset nukkumaan paremmin ilman lääkkeitä. Peittokauppa avattiin vuonna 2018, ja siitä tuli menestys. Vain muutamassa vuodessa CURA on myynyt painopeittoja yli puoli miljoonaa kappaletta ja siitä on tullut markkinajohtaja Skandinaviassa.

Mutta mitä hyötyjä painopeitosta on?

Kun ihminen menee sänkyyn, peitto painaa ja syleilee kehoa. Paine stimuloi ihon syviä reseptoreita, ja vapauttaa hyvän olon hormoneja, kuten oksitosiinia ja serotoniinia.

Ruotsin lääkeviranomaiset ovat rekisteröineet CURA-painopeitot lääketeknillisiksi tuotteiksi länsinaapurissa. Tutkimuksessa jopa 92 prosenttia kertoi rentoutuvansa aiempaa helpommin CURAa käyttäessään ja 90 prosenttia koki unenlaatunsa parantuneen.Uniongelmia ilmenee noin joka neljännellä eurooppalaisella. Cura of Sweden on halunnut nostaa unen merkityksen esille, ja pyytänyt tunnettuja suomalaisia julkisuuden henkilöitä keskustelemaan aiheesta Suomen johtavan unilääketieteen asiantuntijan, professori Markku Partisen kanssa.

Keskusteluista syntyi Nuku Hyvin -niminen talk show, jossa esiintyvät jalkapallotähti Jari Litmanen, nyrkkeilijä Eva Wahlström, ravintoloitsija ja näyttelijä Satu Silvo sekä muusikko ja juontaja Raakel Lignell. Linkit jaksoihin löytyvät artikkelin lopusta.

CURA on latinaa ja tarkoittaa ”pitää huolta”. Andersson on kehittänyt bisnestään eteenpäin, ja peittojen lisäksi CURAn valikoimissa on muitakin unta parantavia tuotteita, kuten tyynyjä ja unimaskeja. Muodin ystävää ilahduttaa myös pakkaussuunnittelu: peitot toimitetaan puuvillalaukussa, jota voi käyttää ostoskassina myös peitto-ostoksen jälkeen.

CURA of Swedenin tavoite on kunnianhimoinen: se haluaa parantaa kansanterveyttä, ja siksi yritys tekee tiivistä yhteistyötä ruotsalaisten lääkäreiden, professorien, tutkijoiden ja terapeuttien kanssa.

Tutkimustulokset puhuvat jo puolestaan: kun Karoliinisessa yliopistosairaalassa tutkittiin lähes kahtasataa unettomuudesta kärsivää potilasta, CURAn painopeittoa käyttäneet nukahtivat keskimäärin 30 minuutissa, kun ilman painopeittoa nukkuneiden nukahtamisaika oli keskimäärin 70 minuuttia. Painopeiton alla nukkuneilla myös unen laatu parani merkittävästi.

CURAn peittojen paino vaihtelee 3-16 kilon välillä. Miten osata valita itselleen sopivanpainoinen peitto?

CURA of Sweden suosittelee painopeittoa, jonka paino on 10-15 prosenttia käyttäjän oman kehon painosta. Eli esimerkiksi 60-kiloiselle sopii 6-9 kiloa painava peitto. Mitä isompia univaikeuksia on, sitä painavampaa peittoa kannattaa kokeilla.

CURAn peitot voi pestä koneessa 60 asteessa ja kuivata vaakatasossa.
Ja lopuksi on luvassa huippuetu Fashion Finlandin lukijoille!

CURA of Sweden tarjoaa CURA Pearl Classic -painopeittonsa Fashion Finlandin lukijoille hintaan 99 euroa. Peiton suositushinta on 149 euroa, ja tarjoushinta koskee kaikkia painoluokkia. Lunasta alennus maksuvaiheessa syöttämällä koodi FAFI99. Tarjous on voimassa 30. syyskuuta asti.

Lue lisää CURA of Swedenista yrityksen suomenkielisiltä verkkosivuilta.

Nuku hyvin -talk shown jaksot ovat katsottavissa alla olevista linkeistä: 
Eva Wahlström
Satu Silvo
Jari Litmanen
Raakel Lignell


Kuvat CURA of Sweden

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.