Rauman perinteinen muotinäytös järjestetään tänään 25. toukokuuta kevätversiona Kuninkaankadulla. Tilaisuus on kaikille avoin.

Tänään Raumalla juhlitaan! Sadan hengen yleisön muotinäytöksestä aloittanut Sparkling Night on kasvanut kahdesti vuodessa järjestettäväksi tapahtumaksi, joka saa koko kaupungin säkenöimään.

Sparkling Night on kymmenen raumalaisen kivijalkayrityksen tunnetuksi tekemä muotigaala, joka järjestetään perinteisesti aina syksyisin. Nyt on tarjolla harvinaista herkkua.

Koronavuosina näytöksen järjestäminen oli haaste, mutta silloin haastava tilanne auttoi innovoimaan. Sama järjestäjäporukka organisoi pandemian aikaan näytöksen Vanhan Rauman kaduille ikkunamuotinäytöksinä. Ihmiset kulkivat kaduilla ja mallistot olivat esillä näytöksessä ikkunoissa.

Niiden suosion siivittämänä järjestäjät päättivät vuonna 2024 järjestää myös kaikille avoimen kevätmuotinäytöksen. Nyt mallit astelevat pitkin Kuninkaankatua.

Tapahtuman järjestämisen, kehittymisen ja suosion taustalla on yksi ratkaiseva tekijä.

”Yhteistyön voima on alusta alkaen ollut erittäin tärkeä juttu”, kertoi tapahtuman kantaviin voimiin kuuluva Westlook-liikkeen yrittäjä Manu Aadeli viime syksynä Fafille.

Tunnelmaa viime syksynä Sparkling Night -illasta.

Jotain tapahtuman kasvusta ja suosiosta kertoo mallien määrä. Jos ensimmäisessä Sparkling Nightissa oli yleisöä sata ihmistä, nyt malleja on sata.

Tapahtuman suosio on taannut lippumyynnin sujumisen. Nyt kuitenkin järjestäjät halusivat tuoda muotinäytöksen Vanhan Rauman kaduille – tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kello 16.00 alkavan näytöksen jälkeen on mahdollisuus kierrellä mukana olevissa liikkeissä, jotka ovat avoinna klo 18.00 asti.

Kevätnäytös järjestetään Vanhan Rauman ytimessä Kuninkaankadulla, jonka varrella suurin osa mukana olevista liikkeistä sijaitsee.

”Punainen matto levitetään Riverin kulmalta aina Candidalle asti, sen pituus on yhteensä 200 metriä. Mukana olevat liikkeet esittelevät kevään ja kesän muotia sadan mallin voimin”, järjestäjät tiedottavat.

Teksti Jani Niipola
Kuvat Hans Lehtinen

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.