Suomalaisen muodin, muotoilun ja arkkitehtuurin uusi kansainvälistymishanke Finimalism lanseerataan vuoden 2024 alussa. Maistiaisia tulevasta on tarjolla jo nyt osoitteessa finimalism.fi.

Finimalism on Fashion Finlandin, Finnish Design Infon ja Archinfon yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on lisätä muodin, muotoilun ja arkkitehtuurin kansainvälistä näkyvyyttä sekä uudistaa Finnish Designin tarinaa. Yhteishanke nostaa esiin suomalaista luovaa osaamista eli suunnittelijoita, yrityksiä ja tutkimusta erityisesti kestävän kehityksen ratkaisujen tuottajana.

Finimalism – vähemmällä enemmän

Finimalism-nimi viestii uudenlaisesta minimalismista. Kestävyyskriisin keskellä kamppaileva maailma tarvitsee luovien alojen toivoa synnyttävää voimaa. Niukkuus ei ole luovuudelle rajoite vaan pikemminkin sen lähde.

Hyvällä muodilla, muotoilulla ja arkkitehtuurilla voidaan saada aikaan enemmän arvoa, kauneutta ja inhimillisyyttä – aiempaa radikaalisti vähemmillä luonnonresursseilla. Periaate kiteytyy Finimalismin mottoon more with less – vähemmällä enemmän

Finimalism.fi on Finnish Designin uusi digitaalinen koti

Finimalism.fi-sivustolla voi sekä perehtyä Finnish Designin historiaan että paneutua artikkelien kautta suunnittelijoiden näkemyksiin ja uusiin kestävän kehityksen ratkaisuihin.

Tammikuussa 2024 lanseerattava Journal-julkaisualusta luo uudenlaisen foorumin vihreän, kauniin ja kekseliään muotoilun äänille. Tavoitteena on yhdistää tieto, inspiraatio ja innovaatio artikkeleiksi, profiileiksi, videoiksi ja moneksi muuksi – ja luoda kansainvälistä kiinnostusta suomalaista suunnitteluosaamista kohtaan.


Kuva Mikael Niemi

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.