Fashion Finlandin päätoimittaja ja liiketoimintajohtaja Sami Sykkö lähettää jouluterveiset tänä vuonna Pariisista.

Pariisi on pukeutunut jouluvaloihin. Tai melkein ylipukeutunut!

Valoja on kaikkialla: puissa, aidoissa, ikkuna-aukoissa, myyntikojuissa. Varsinkin tärkeimmillä ostoskaduilla valomeret tuikkivat kutsuvasti ja vetävät puoleensa vastustamattomasti.

Sateiset ja pimeät illatkaan eivät tunnu täällä nyt ankeilta, kun jouluvalot luovat taikaa ja tunnelmaa.

Parin pandemiajoulun jälkeen somistajat ovat muutenkin tulleet suuruudenhulluiksi. Jotkin luksusmerkit ovat tänä vuonna kuorruttaneet koko talonsa jättimäisillä joulukoristeilla: esimerkiksi Diorin talojen seinillä on suuria valkoisia ruusukkeita, ja Chanel on ripustanut omien rakennustensa julkisivuihin valtavia helminauhoja. Tänä jouluna ei pihistellä eikä pidätellä.

Syystä! Joulu on muotikaupoille vuoden tärkein myyntisesonki, ja siihen täällä nyt todella panostetaan. Kun joissain maissa sammutellaan sähkön hinnan noustessa jouluvaloja, Pariisissa ei näköjään säästetä watteja. Ja tulos: myymälät ovat täynnä ihmisiä ja osa jonottaa ulkona.

Taitavat ja osaavat suomalaiset muotikauppiaatkin tietenkin sen tietävät, että kun ihmisen saa koristeilla ja valoilla mukaan juhlatunnelmaan, huolet ja energiakriisit unohtuvat ja lompakot avautuvat. Eikä maksa paljon, jos tarjoaa asiakkaalle myös vähän glögiä tai vaikka kuumaa kaakaota. Huomaavaisuus ja palvelu maksavat itsensä pian – tai saman tien – takaisin.

Tämä poikkeuksellinen vuosi alkoi pandemialla ja jatkui sodan ja energiakriisin varjossa. Mutta näinäkin aikoina suomalaiset muotikauppiaat ovat myyneet kansalle muodin lupaamaa muutosta ja vaatteiden tuomaa iloa. Ja niitä molempia nyt todella tarvitaan.

Oikein valoisaa – ja kauppiaille myös kaupallista – joulua, missä ikinä sitä vietättekin!


Kuvat Sami Sykkö ja Mourad Saadi / Unsplash

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen
@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.