Neljän vuoden ajan Fashion Finlandia edustanut ja muotikaupan asiaa edistänyt Sami Sykkö siirtyy toukokuussa uusiin tehtäviin.

Neljä vuotta sitten huhtikuussa sain puhelun, joka muutti elämäni suuntaa. Muotikaupan edistäjä Muotikaupan liitto oli juuri vaihtanut nimensä kansainvälisemmäksi Fashion Finlandiksi, ja samalla yhdistys oli uusinut toimintansa ja tapansa. Kevään lopussa avattiin Fashion Finlandin uusi uljas uutiskanava Fafi.fi ja minut pyydettiin sen päätoimittajaksi. Samalla sain vastuulleni myös liiketoiminnan kehittämisen.

Olin aiemmin seurannut muotia toimittajana ja esimerkiksi muotinäytösten juontajana, mutta nyt pääsin näkemään muotikaupan kulisseihin myös edunvalvojan silmin. Siitä alkoi seikkailu, jota en tule unohtamaan koskaan.

Viime vuodet ovat olleet Fashion Finlandille hienoa aikaa. Jäsenmäärämme on kasvanut, viestimme kirkastunut ja asemamme vahvistunut. Nyt meidät tunnetaan ja meitä kuunnellaan. Olemme saaneet valtavan joukon muodista kiinnostuneita lukijoita verkkouutiskanavaamme ja seuraajia sosiaaliseen mediaamme.

Fafin puhemiehenä olen saanut julistaa muotikaupan sanomaa mediassa ja nostaa muodin ja tyylin arvostusta yleisessä keskustelussa. Ja ennen kaikkea olen saanut tavata valtavan määrän teitä taitavia, kekseliäitä ja uutteria muotikauppiaita, jotka navigoitte päivittäin globaaleissa kaupan myrskyissä. Teitä eivät ole lannistaneet verkkokaupan kehitys, sodat eivätkä pandemiat.

Toivonkin, että nostatte tätä lukiessanne hetkeksi katseenne tietokoneesta tai kännykästä (tai kassakoneesta, kirjanpidosta, myyntitilastoista tai työvuorolistoista) ja katsotte lähimpään peiliin. Sitten sanokaa siellä näkyville kasvoille kiitokset siitä, että olette hyvinä ja huonoina hetkinä jatkaneet eteenpäin. Silloinkin, kun on tehnyt mieli iskeä hanskat tiskiin. Tuo peilikuvan ihminen on muotikaupan sankari, ja hän ansaitsee minun, meidän ja teidän kiitokset.

Elämä yllättää. Vuosi sitten sain uuden vastustamattoman tarjouksen: LUT-yliopisto pyysi minua työelämäprofessorikseen. Sellaiseen tarjoukseen on vain yksi vastaus: Kiitos kyllä! Milloin aloitan?

Koska Fashion Finland tarvitsee kehittyäkseen vetäjän, jolla on täysipäiväisesti aikaa sille ja teille, niin viestikapulan – vai sopisiko vaatebisneksessä sanoa: Fafin punaisen langan – ottaa käsiinsä Jani Niipola, joka aloittaa toukokuun alussa toiminnanjohtajana.

Toivotan minulle kovin rakkaalle Fashion Finlandille, sen viisaalle hallitukselle, taitaville tekijöille ja uudelle vetäjälle kaikkea hyvää! Sinua kiitän näistä yhteisistä vuosista. Jatketaan yhteistyötä ja elämää muissa kanavissa! Oikein valoisaa, muodikasta ja kaupallista kevättä kaikille!Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden kesänumerossa 2023. Tilaa Fashion Finlandin digilehti. 

Kuva Fabian Björk

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.