Helena Ahti-Hallberg on Fashion Finlandin syksyn 2021 bloggaaja. Ahti-Hallberg on Tanssii tähtien kanssa -ohjelman pitkäaikainen tuomari, tanssinopettaja ja yhdeksänkertainen kilpatanssin Suomen mestari. Hänen kimalteleva tyylinsä tuo glamouria televisioon, mutta tässä blogissa hän avaa koko vaatekaappinsa – opetusvaatteista messuhaalariin ja pantteripilkuista paljetteihin. Blogisarjan viimeisessä osassa valokuvaaja Esa Kapilan ikuistama Ahti-Hallberg kertoo suhteestaan kenkiin.


”Rakastan kenkiä. Ne ovat kauniita – tai itse asiassa kenkien ei edes tarvitse olla kauniit jos niissä on asennetta, niin kuin näissä kimaltelevissa saappaissa.

Minulla on aika paljon kenkiä, ehkä 150 paria – kumisaappaista nivusiin ulottuviin saappaisiin, jotka on koristeltu Swarowskin kristalleilla. Kengät voi laittaa välillä vuosiksi kaapin perukoille, sillä ne kestävät aikaa. 

Minulla ei ole suosikkisuunnittelijaa, eikä varsinkaan Manolo Blahnikin lesti sovi minulle ollenkaan. Pura Lopezin kengät sopivat minulle hyvin. Minulla on kohtuullisen leveä jalka, ja se vaatii leveän lestin. 

Kenkieni pitää tuntua jalassa hyvältä, eivätkä ne saa hiertää. En edes tiedä, mitä tarkoittaa rakkula. Minulla oli viimeksi rakkuloita 14-vuotiaana, ja silloin päätin, ettei ikinä enää. 

En halua venyttää kenkiä jaloillani vaan vien ne mieluummin suutarille. Meillä on Korsossa ihana suutari, taitava käsityöläinen.”


”Ostan kenkiä yleensä ulkomaanmatkoilta, ja Suomessa Valkoisesta Elefantista ja Red Shoesta. Olen jopa kokeillut tilata kenkiä nettikaupoista.

Ihan halvimpia ei kannata ostaa, koska niissä lesti harvoin on hyvä. Eivätkä ne kestä.

Opetuskenkiä minulla on neljä paria, joita vaihtelen eri päivinä. Niin kengät kestävät paljon paremmin. Tanssiopetuskengissä on korot, mutta ne ovat todella mukavat, kuin tossut jaloissani.

Käytän hyvin korkeita korkoja tanssikilpailuissa tuomarina, ja seison koroilla 10 tuntia ilman, että jalkani väsyvät. Jalat ovat työvälineeni, joten valitsen korkokenkäni niin, että lesti on hyvä jalkaani. 

Vaikka rakastan kenkiä, en tykkää jalkineista, joissa on nilkkanyörit. Akillesjänteeni tarvitsee tilaa. Kun oikaisen nilkan, niin nirunarut ahdistavat akillesjännettäni.

Ja nämä metalliset korvakorut on suunnitellut Jorma Uotinen.”


Helena Ahti-Hallbergin tyyliblogi päättyy tähän. Lue kaikki blogipostaukset täältä.


Ahti-Hallbergin järjestämä Tanssien tähtiin -show kiertää Suomea 4.2.–31.3.2022. Tarkista esityspaikat ja -päivät täältä.

Kuvat Esa Kapila

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.