Aattoon on vielä aikaa, mutta pääkaupunkiseudulla joulutunnelmaan pääsee jo. Kotimaisten pienyrittäjien tuotteita on tarjolla toreilla ja markkinoilla.


Xmas Garage Kämp Galleriassa

Xmas Garagen joulumarkkinat tarjoavat kävijöilleen suomalaisia designtuotteita, vaatemuotia, käsin tehtyjä asusteita, keramiikkaa, kynttilöitä, kodin koriste-esineitä, artesaanisuklaata ja taidetta.

Xmas Garage on muotiliike My o Myn perustajan Pauliina Louhiluodon pyörittämä kimppakauppa, joka tuo yhteen yli sata muoti- ja lifestyle-alan yritystä. Tänä vuonna joulumarkkinoilla tuotteitaan myyvät muun muassa Aida Impact, ASK Scandinavia, Gauhar, hálo, Katri Niskanen, Lapuan Kankurit ja Woolberg sekä useat kymmenet pienet designbrändit.

Xmas Garage on avoinna peräti kolmessa osoitteessa Kämp Gallerian kauppakeskuksen tiloissa: Aleksanterinkadun sisäänkäynnillä, Mikonkadun puolella sekä kauppakeskuksen toisen kerroksen keskiaukiolla.


Joulumaa Glasshouse Helsingissä

Joulumaa löytyy Helsingistä! Tarkalleen ottaen osoitteesta Aleksanterinkatu 13, jonne Glasshouse Helsinki ja Lokal ovat luoneet yhdessä jouluisen ostospaikan.

Ensimmäisen kerroksen valikoimasta löytyy kestäviä ja kauniita lahjaideoita lapsille ja aikuisille: vastuullista muotia ja tekstiilejä, käsityötaidetta, kirjoja, koristeita ja herkkuja.

Toisessa kerroksessa on tarjolla vastuullista täytettä lahjapaketteihin yli kahdeltakymmeneltä Fiskarsin käsityöläiseltä, muotoilijalta ja taiteilijalta.

Joulumaa tuotteineen Glasshouse Helsingissä 31. joulukuuta 2021 asti.


Tuomaan Markkinat Kauppatorilla

Tuomaan Markkinoita vietetään tänä vuonna Kauppatorilla merellisissä tunnelmissa. Helsingin perinteikäs joulutori kokoaa yhteen noin sata käsityöläistä ja pientuottajaa sekä kymmenisen kahvila- ja ravintolatoimijaa.

Myyntikojuissa on tarjolla herkkuja joulupöytään ja täytettä pukinkonttiin: kotimaista kalaa, hilloja ja sinappeja, käsintehtyjä makeisia, koruja ja luonnonkosmetiikkaa sekä villasukkia, myssyjä ja muita lämpimiä asusteita.

Tuomaan Markkinat Kauppatorilla 22. joulukuuta 2021 asti.

Kotimuseon joulu Sinebrychoffin taidemuseossa

Joulun tunnelmasta voi nauttia myös aistimalla, mitään ostamatta.

Sinebrychoffin taidemuseo sijaitsee Paul ja Fanny Sinebrychoffin entisessä kodissa Helsingin Bulevardilla. 1800-luvun kivirakennus näyttää täydelliseltä joulutalolta, ja sen toisesta kerroksesta löytyy ainutlaatuinen kotimiljöö. Sinne on nyt rakennettu kotimuseon joulu, ja kauniiden salien joulukattaukset on tehty suvulta lainatuilla suurenmoisilla posliiniesineillä.

Joulupöytiä on ollut loihtimassa antiikkiasiantuntija, kamarineuvos Kari-Paavo Kokki. Näkemisen arvoinen on myös museon joulukuusi, joka on perinteisesti ollut yksi kaupungin kauneimmista.

Kotimuseoon on maksuton sisäänpääsy. Jouluinen näyttely on avoinna 16. tammikuuta 2022 saakka.


Kuvat Kim Öhman, Glasshouse Helsinki ja Kansallisgalleria


Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.