Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Teemu Muurimäki on muotitalo Turon pääsuunnittelija ja arvostettu teatteripuvustaja.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Pakkaan mukaani aina merinovillaa. Puen lentokoneeseen merinovillaiset kalsarit ja sukat ja otan mukaan merinovillaisen t-paidan ja pitkähihaisen. Merino on täydellinen matkoilla, koska se hylkii likaa ja sopii vaihtuviin lämpötiloihin.

Unelmiesi lomakohde, johon haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Olen matkustanut vain vähän pohjoisessa, mutta Lappi ja sen karu luonto houkuttavat. Olen kolunnut paljon maailman suurkaupunkeja, ja nyt tuntuu siltä, että haluaisin kokea Lapin rauhan. Yksi unelmieni lomakohde on myös Rooma. Siihen kaupunkiin minulla on henkilökohtainen rakkaussuhde! Olen matkustanut Roomassa parinkymmenen vuoden ajan ja asunutkin siellä vaihto-oppilaana vuosituhannen vaihteessa. Rooma on tuttu, mutta aina yhtä kiehtova ja elegantti. Ja kaupungista pääsee helposti myös päiväksi hiekkarannalle ja mereen uimaan.


Suosikkikohteesi Suomessa?

Suosikkikohteeni Suomessa on ehdottomasti Savonlinna ja oopperajuhlat. Savonlinna on minulle nostalginen kaupunki, koska asuin siellä kolme vuotta taidelukiolaisena. Viime kesänä olin Savonlinnassa töissä oopperajuhlilla ja suunnittelin puvustuksen Sevillan parturi -oopperaan. Kesäisen Savonlinnan tunnelma on ainutlaatuinen.

Onko sinulla kesälomaan liittyvää perinnettä?

Kesälomaan liittyvä perinteeni on palata kotikaupunkiini Poriin Suomi-Areena -viikoksi, joka huipentuu Pori Jazz -festariin. Pori syttyy keskikesällä eloon tuoksi heinäkuiseksi viikoksi, ja täyttyy mielenkiintoisista keskusteluista ja tapaamisista sekä hyvästä musiikista ja festaritunnelmasta.

Vaate, joka on tänä kesänä haavelistallasi?

Haavelistallani oli valkoinen kaksirivinen pellavapuku, jonka suunnittelin Turolle. En malttanut odottaa, vaan ostin sen itselleni jo keväällä! Se on klassinen kesäpuku, joka tulee kestämään monta vuotta.


Hellepäivän luottovaate tai asuste?

Lyhythihainen pellavapaita!

Uimahousut vai uimashortsit?

Valitsen uimahousut, koska niissä on kivempi uida. Hiekkarannalla väljät, taskulliset shortsit ovat käytännöllisemmät ja mukavammat, mutta en jaksa olla auringossa ja maata hiekalla, vaan mieluummin uin tai pulikoin vedessä. Parasta on tietenkin uida ilman housuja, jos se on mahdollista.

Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

Suuntaan lomalla Poriin sukuloimaan. Veljieni kanssa ideoimme järjestävämme omat Pori Jazz -festarit pihallamme.


Kuvat Teemu Muurimäen kotialbumi, Taavi Tihkan

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.