Tänä vuonna jaetaan ensimmäistä kertaa Valtakunnallinen Yksinyrittäjäpalkinto, jonka tarkoituksena on korostaa tämän yrittäjäryhmän kasvavaa yhteiskunnallista merkitystä. Suomen Yrittäjät luovuttaa palkinnonsaajalle Yrittäjäpatsaan ja 5000 euron rahapalkinnon.

Tiesitkö, että reilusti yli puolet kaikista Suomen yrittäjistä on yksinyrittäjiä? Yksinyrittäjien määrä on noussut voimakkaasti kuluneen vuosikymmenen aikana ja jatkaa nousuaan edelleen. Yksinyrittäjien yhteiskunnallinen merkitys kasvaakin kohisten – myös muotikaupan alalla.

Kasvavan merkityksen vuoksi Suomen Yrittäjät on lanseerannut uuden Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon, jonka voittajalle on luvassa 5000 euron rahapalkinto sekä Yrittäjäpatsas. Palkinnot jaetaan ehdotusten perusteella Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 18.–19.10.

Valintaan voi vaikuttaa ehdottamalla yritystä 17.6.2019 mennessä tällä lomakkeella. Tarkemmat ohjeet löytyvät yrittäjien sivustolta. Voittajat valitsee Yrittäjäpalkintolautakunta, jonka jäsenet tulevat Suomen Yrittäjistä, Fenniasta, Suomalaisen Työn Liitosta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voi saada henkilö, joka on toiminut yrittäjänä vähintään viisi vuotta, jonka toiminta on kannattavaa ja esimerkillistä, toimintatapa tai liikeidea on omaperäinen ja jonka yritys on yrittäjäjärjestön jäsen. Ehdotuksen voi tehdä myös yrittäjä itse.

Muotikaupan alalla yksinyrittäjät muodostavat merkittävän ryhmän, sillä monet kauppiaat ja suunnittelijat työllistävät itsensä oman yrityksensä kautta. Tulevaisuudessa tämän ryhmän voidaan odottaa kasvavan entisestään työurien moninaistuessa, suomalaisen muodin yhteiskunnallisen merkityksen korostuessa ja vientiliikenteen kehittyessä.

Lue lisää Suomen Yrittäjien tiedotteesta.

Teksti Elina Järvenpää Kuva Johanna Buguet

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.