Pikkuputiikeistaan tunnetulla ostoskadulla avasi tänään ovensa kauan kaivattu uutuus.

Helsingin Fredrikinkadulla viettää tänään avajaisiaan suomalaista, vastuullisesti valmistettua designia myyvä Wilow Collective. Kuten nimikin jo vihjaa, kollektiivin takaa löytyy tuttu kaksikko: vaatebrändi House of Wilow’n perustajat Annmari Pietiläinen ja Pauliina Westman.

”Idea yhteismyymälästä syntyi, kun huomasimme tarvitsevamme lisää tilaa vaatemerkillemme ja erityisesti suunnittelutoimistollemme Studio A.P.D:lle”, Pietiläinen kertoo.

Myös kaksikon vanha toimitila sijaitsi Fredrikinkadulla. Päätöksen muutaman metrin päähän ja isompaan liiketilaan siirtymisestä sinetöivät rohkaisevat keskustelut kansainvälistäkin menestystä niittäneen kenkäbrändi Vibaen perustajien Minna ja Kalle Gummeruksen kanssa.

”Wilow Collective on tila ja verkosto, joka tuo luovan alan yrittäjät yhteen. Pienyrittäjänä toimiminen on ollut viime vuosina haasteellista, ja uusi myymäläkonsepti on oiva tapa yhdistää pienten toimijoiden voimavaroja. Kaikkien kulut pysyvät pieninä, ja brändit saavat näkyvyyttä keskeisellä sijainnilla Helsingissä”, Westman sanoo.

Suunnitelmissa on myös yhteisten kuvauspäivien järjestäminen. Kuvaukset keskittämällä kollektiivin brändit voisivat jakaa resursseja, kuten valokuvaajia ja meikkaajia.

Kuluttajakin hyötyy yhteistyöstä, kun myymälän tuotevalikoima on laajan brändikattauksen ansiosta monipuolinen. 

”Ottamalla myyntiin House of Wilow’n valikoimaa täydentäviä brändejä tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden ostaa yksittäisen vaatteen sijaan kerralla koko asukokonaisuus asusteineen”, Pietiläinen sanoo.

Kokonaisvaltaisen ostokokemuksen hioo huippuunsa myymälän yhteydessä oleva ompelimo, jossa mittatilausompelija Angelika Laitila tekee vaatteisiin tarvittaessa korjauksia. Laitilan käsissä syntyvät myös kustomoidut asiakastyöt vaikkapa Linnan juhliin.

Paitsi muotia, asusteita ja koruja Fredalla myydään myös taidetta. Liiketilan seiniltä voi poimia mukaansa Anu Halmesmaan teoksia ja Studio M:n keramiikkaa.

Anu Halmesmaa Artin, Studio M:n ja House of Wilow’n lisäksi kollektiiviin kuuluvat tällä hetkellä Anette Ahokas Design, Butoni, Lila Design, Lili Marleena, Roosan, Tuohi Jewelry, Synnove, Upcycle with Jing ja Woolberg. Brändien määrä on tarkoitus pitää maltillisena, jotta liiketila säilyy avarana.

Tila on tällä hetkellä täynnä, mutta vapautuneita myyntipaikkoja kannattaa kysellä säännöllisin väliajoin, kaksikko vinkkaa.

”Brändit sitoutuvat joko kolmen kuukauden mittaisiin tai toistaiseksi voimassa oleviin myyntijaksoihin.”

Wilow Collective, Fredrikinkatu 24, Helsinki

Teksti Johanna Rämö
Kuva House of Wilow

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.