Ikonisten Vogue-muotilehtien johtajille ajat eivät ole auvoisat. Lehtiä julkaiseva yhdysvaltalainen kustannusyhtiö Condé Nast tekee mittavia uudistuksia, ja sen myötä päällikköpestejä katoaa Euroopassa.


Viime viikolla muotimaailmaa ravisteli merkittävien irtisanoutumisten aalto, kun Italian, Espanjan ja Saksan Vogue-lehtien päätoimittajat jättivät eroilmoituksensa. Alle kuukausi sitten myös Kiinan Voguen päätoimittaja Angelica Cheung jätti pestinsä 15 vuoden jälkeen.

Eilen tiistaina Condé Nast esitteli uuden sisältöstrategiansa ja johtoryhmänsä. Kustannusyhtiö aikoo tuottaa sisältöä entistä keskitetymmin ja vähemmillä resursseilla. Käytännössä Voguen toimitukset eri puolilla maailmaa tulevat käyttämään ja jakamaan yhä enemmän samoja sisältöjä.

Muutosta johtaa – kukas muukaan – kuin arvostettu Amerikan Voguen päätoimittaja Anna Wintour. Condé Nast on nimittänyt Wintourin yhtiön globaaliksi sisältöjohtajaksi.

Ylennyksen on saanut myös Britannian Vogueta muutaman vuoden menestyksekkäästi päätoimittanut Edward Enninful. Hänet on nimitetty Wintourin alaisuuteen toimituksellisen sisällön johtajaksi Italian, Ranskan, Saksan ja Espanjan Vogue-lehdille. Lisäksi hän jatkaa Britti-Voguen päätoimittajana.

Muutokset ovat kohauttaneet muotialaa, mutta ne olivat osittain odotettavissa. Condé Nast on pyrkinyt karsimaan kulujaan ja parantamaan kannattavuuttaan jo jonkin aikaa. Muutama vuosi sitten uutisoitiin kustannusyhtiön tekemistä peräti 120 miljoonan dollarin tappioista – joskin syyksi kerrottiin merkittävät investoinnit digitaalisen kasvun rakentamisessa.

Koronapandemia on kurittanut Condé Nastia entisestään, sillä printtilehtien mainokset ovat tavanneet olla sille suuri tulonlähde. Arvioiden mukaan luksusbrändit ovat leikanneet mainosbudjettejaan tänä vuonna jopa 80 prosenttia.

Seuraavaksi Condé Nast suunnittelee luopuvansa New Yorkin Word Trade Centerin toimistotiloistaan, joissa sillä oli vielä viisi vuotta sitten käytössään peräti 20 kerrosta.

Aiheesta uutisoi muun muassa Business of Fashion.


Kuvat Vogue

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.