Stockmann myy Helsingin keskustan tavaratalonsa

Talousvaikeuksissa oleva Stockmann aikoo myydä Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalonsa, yhtiö kertoo tänään julkaisemassaan tiedotteessa. Stockmann suunnittelee jatkavansa liiketiloissaan vuokralaisena.

Suunnitelma on keskeinen osa Stockmannin tänään julkaisemaa saneerausohjelmaa. Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen huhtikuussa. Helsingin Sanomien mukaan se on ollut lähes maksukyvytön maaliskuusta lähtien. Saneerauksen kohteena on yhteensä lähes 737 miljoonaan euron edestä velkoja. Saneerausohjelma kestää kahdeksan vuotta.

Yrityssaneerausmenettelyä selvittänyt asianajaja Jyrki Tähtinen toimitti tänään saneerausohjelmaehdotuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Sen mukaan Stockmannin liiketoiminnan uskotaan olevan elvytettävissä. Yhtiö kaavailee jatkavansa tavaratalotoimintaansa ja verkkokauppaa Suomessa ja Baltiassa. Stockmann kertoo terävöittäneen strategiaansa ja panostavansa erityisesti asiakassuhteisiinsa.

Saneerausohjelmaehdotuksen mukaan Stockmann aikoo pitää muotiketju Lindexin omistuksessaan. Yhtiö ei suunnittele vähentävänsä työvoimaansa merkittävästi.Laukkumuodin aarteita esillä Lontoossa

Sitten kun maailma avautuu taas matkustamiselle, tämä kohde on muodinystävän mieleen.

Lontoon Kensingtonissa sijaitseva Victoria & Albert Museum on yksi maailman tunnetuimmista museoista. Nyt siellä nähdään laukkumuodin suurnäyttely, joka esittelee 300 laukkua muun muassa Fendin, Hermèsin, Chanelin ja Louis Vuittonin arkistoista.

Näyttelyssä nähdään käsityönä tehtyjä laukkuja aina 1500-luvulta lähtien. Esillä on myös uudempaa laukkumuotia ja esimerkiksi muovista tehtyjä käsilaukkuja.

Bags: Inside Out -näyttely on esillä Victoria & Albert -museossa Lontoossa syyskuuhun 2021 saakka.Balmuiria saa nyt tilattua kotiin Woltilla

Uudet kuljetuspalvelut kasvattavat suosiotaan muotikaupassa.

Fashion Finland uutisoi viime viikolla, kuinka tilauspalvelusovellus Wolt ja tavarataloketju Sokos aloittivat yhteistyön. Wolt kuljettaa Sokoksen valikoimista löytyviä muotiasusteita, tuoksuja ja kodintuotteita Helsingin alueella jopa tunnissa.

Nyt myös muoti- ja sisustustuotteistaan tunnettu Balmuir tarjoaa asiakkailleen tehokkaan tavan tehdä jouluostoksia. Tästä päivästä lähtien Woltin kautta voi tilata Balmuirin kynttilöitä, huiveja, pyyhkeitä, huonetuoksuja ja kosmetiikkaa. Hinnat ovat samat kuin Balmuirin myymälässä ja verkkokaupassa.

Woltin ja Balmuirin yhteistyö kestää jouluun asti, ja kuljetukset kattavat Helsingin alueen.Kuvat Stockmann, Victoria & Albert Museum, Balmuir

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.