Muotialan ammattilaiset mukana syksyn suosikkiohjelmassa

Muotialan tunnetut nimet ovat vahvasti esillä Suomen suosituimmassa viihdeohjelmassa. Syksyllä alkavalla Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella ovat mukana Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja Sami Sykkö, kenkäsuunnittelija Minna Parikka sekä vaatesuunnittelija Janina Fry.

Ohjelma tavoitti viime kaudella puolitoista miljoonaa suomalaista jokaisella lähetyksellään, ja se palkittiin myös Kultaisella Venlalla. Muotiosaajien sekä kanssakilpailijoiden taidonnäytteitä tanssilattialla päästään seuraamaan lauantaina 5. syyskuuta alkaen.


Ranska kieltää uusien vaatteiden tuhoamisen

Ranska on hyväksynyt uuden kierrätyslain, joka kieltää yrityksiä tuhoamasta uutta tavaraa, kuten myymättä jääneitä vaatteita. Kiellosta on keskusteltu maassa jo vuosia. Lakiesityksen mukaan Ranskassa tuhotaan arviolta 630 miljoonan euron edestä uusia tuotteita vuosittain.

Julkisuudessa kenties eniten palstatilaa ovat saaneet muotitalot, jotka imagoaan varjellakseen ovat olleet hanakampia tuhoamaan myymättä jääneitä vaatekappaleitaan kuin laittamaan niitä alennukseen tai kierrätykseen. Viime vuonna maassa kohistiin myös ranskalaisdokumentista, joka paljasti verkkokauppajätti Amazonin tuhoavan miljoonia palautuneita tai myymättä jääneitä tuotteitaan.

Laki kieltää ruokatuotteita lukuun ottamatta uusien tuotteiden tuhoamisen kaikissa tuoteryhmissä. Laki astuu voimaan kahden vuoden sisällä.


Minna Parikalta kenkänäyttely

Uudet tuulet puhaltavat kenkäsuunnittelija Minna Parikan yrityksessä ja elämässä. Pupunkorvakengistä tunnettu Parikka luopui äskettäin Helsingin Aleksanterinkadulla sijainneesta liiketilastaan ja ilmoitti keskittyvänsä verkkokauppaan. Seuraavaksi 15. juhlavuottaan viettävä Parikka järjestää kenkänäyttelyn, jossa nähdään mallistojen aarteita vuosien varrelta.

Näyttely avautuu Helsingin Keskuskadulle Box by Posti -tilan alakertaan 2. syyskuuta, ja se on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Teksti Ida Rantala Kuvat MTV3, Minna Parikka

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.