Adidas ja Marimekko lanseeraavat kolmannen yhteistyömalliston

Adidas ja Marimekko yhdistävät jälleen voimansa ja lanseeraavat kolmannen, rajoitetun ajan saatavilla olevan yhteistyömalliston.

Leikkisässä kevät-kesämallistossa yhdistyvät Marimekon kuvio-osaaminen ja Adidaksen urheiluvaatetuntemus. Kokoelman värikkäitä tuotteita koristaa ikoninen Unikko-kuosi yhdessä Marimekko-logon kanssa. Vaatteissa on käytetty Adidaksen kosteutta imevää AEROREADY-teknologiaa.

Mallistoon kuuluu laaja valikoima pyöräilyyn, joogaan, juoksuun, kuntoiluun ja ulkoiluun sopivia urheiluvaatteita, lastentuotteita ja -asusteita sekä jalkineita. Vaatteiden kokovalikoima on laaja, ja tuotteet on valmistettu osin kierrätysmateriaaleista.

Rajoitetun ajan saatavilla olevat brändiyhteistyöt lisäävät Marimekon kansainvälistä tunnettuutta ja tukevat yhtiön kansainvälistä kasvustrategiaa. Lisäksi yhteistyömallistot tuovat Marimekolle lisenssituottoja.

Adidas x Marimekko -mallisto tulee myyntiin vaiheittain huhtikuun aikana.

Luhta keskeyttää toimintansa Venäjällä ja kuittaa ukrainalaisten ostovelat

Venäjän sotatoimista järkyttynyt Luhta keskeyttää liiketoimintansa Venäjällä. Kaikki toimitukset on pysäytetty ja lähdössä olleet tilaukset peruutettu. Liiketoiminnan keskeyttäminen toteutetaan paikallinen henkilöstö ja lainsäädäntö huomioiden.

Lisäksi Luhta kirjaa ukrainalaisten asiakkaidensa ostovelat pois ja lahjoittaa Ukrainaan 500 000 euron arvosta vaatteita, kenkiä, peittoja ja vuodevaatteita.

Luhdalla on Venäjällä 15 liikettä.

EU asetti Venäjälle luksustuotteiden vientipakotteita 

EU on määrännyt Venäjälle laajoja pakotteita Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi. Nyt EU asetti myös vientipakotteita yli 300 euron arvoisille ylellisyystuotteille.

Ylellisyystuotteiksi määriteltyjen tavaroiden vienti Venäjälle vuonna 2021 oli 83 miljoonaa euroa. Tullin alustavan arvion mukaan vientipakotteet koskettavat yli 300 yritystä.

Tullin tehtävänä on toimeenpanevana viranomaisena valvoa sekä vienti- että tuontipakotteiden toteutumista.

”Tilanne on muuttunut nopeasti. Venäjän vienti on laskenut yli 70 prosenttia, ja myös tuonnin nopea pudotus alkoi. Tulevien vienti- ja tuontipakotteiden valvonta hoituu osana normaalia valvontaamme”, kertoo Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit tiedotteessa.

Kuvat brändit, Jason Leung / Unsplash

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.